Terme Belediyesi'nde Ramazan Ayında İşten Çıkarılan İşçilerle İlgili Şenol Kul Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Samsun'un Terme İlçe Belediyesinde Ramazan ayında işten çıkartılan 11 işçi ile ilgili eski belediye başkanı Şenol Kul bir açıklama yaparak, "Hiç birisi akrabam değil. Hepsi ihtiyaç sahibi " dedi.

Samsun'un Terme ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı olan Ali Kılıç'ın Ramazan ayında işten çıkarttığı işçilerle ilgili, eski belediye başkanı Şenol Kul açıklama yaptı.

Seçim öncesi işe alınan işçilerin İŞKUR üzerinden alınan ancak daha sonra belediye şirketine geçiş yaptırılan işçiler olduğunu söyleyen Terme Belediyesi eski Başkanı Şenol Kul, "Bu işçiler torpille işe alınan ve masa başında oturanlar değil. Hiç birisi akrabam değil. Hepsi ihtiyaç sahibi işçiler" dedi. Samsun'un Terme ilçe Belediyesinde işten çıkartılan 11 işçi ile ilgili sosyal medya sayfasından bir açıklama yapan eski belediye başkanı Şenol Kul, seçim öncesi işe alındıkları iddia edilen işçilerle ilgili, "Son dakikada belediyeye alındığı söylenen kişiler belediyede yeni değil. Bu arkadaşların bir kısmı 2017 de bir kısmı 2018’de İŞKUR programından belediyede çalışmışlar. Süreleri bitince ihtiyaç olduğu için çalışmaya devam etmişler. İŞKUR programı yeniden başlayınca yine çalışmışlar. İŞKUR programları arasındaki ödemeler bazen yaptıkları işten bazende başka kaynaklardan ödenmiştir. Ancak son açılan İŞKUR programında noter kurasında kendilerine iş çıkmamıştır. Yaptıkları işlere devam eden arkadaşlara maalesef gerekli ödeme de yapılamamıştır. Bu nedenle belediye şirketine alınarak sorun çözülmek istenmiştir. Bu işlem için hem İŞKUR’la işlem yürütmek hem de güvenlik soruşturması gereklidir. Bu da zaman alan süreçtir. Hatta güvenlik soruşturmaları yeni bir uygulama nedeniyle geri gönderilerek yeniden talep edilmiştir. Sonuçta süreç bitince şirket elemanı olarak işe alınmışlardır. Toplamda 11 kişi olan bu arkadaşların bir kısmı atölyede bir kısmı temizlikte bir kısmı cami temizliğinde çalışmışlardır. Yani torpille masa başında oturan elemanlar değildir” diye konuştu. Terme Belediyesi eski Başkanı Şenol Kul, işten çıkartıldığı gündeme gelen işçilerden bir tanesinin evinde iki kanser hastası olduğunu da belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü. "Ayrıca fen işlerindeki güvenlikçi uzmanlık sınavı nedeniyle işten ayrılınca onun yerine bir güvenlik elemanı alınmıştır. Yine bir inşaat mühendisinin sözleşmesi Temmuz’da bitiyordu. Onun yerinede belediye bünyesinde olmayan bir jeoloji mühendisi asgari ücretten şirkete alınmıştır. Kısacası bu alımların seçim öncesine gelmesi sanki başka partiden biri gelecek diye kasıtlı olarak yapılan alımlar değildir. Hiç birisi akrabam değildir. İhtiyaç sahibi olduklarını biliyorum. Örneğin birinin evinde bakmakla yükümlü olduğu iki kanser hastası vardır. Ayrıca niyetim belediyeye eleman doldurmak olsa seçimden hemen önce Ali başkanla konuşarak iki müdürü başka kuruma göndermezdik. Zaten askeri ücretle çalışanların ücretlerinin neredeyse yarısını iki müdürün maaşı karşılar." dedi.