Temel Armutçu'nun bilyalı tahta arabalı 'Yerli Otomobil' paylaşımı

TAKİP ET

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu'nun, Türkiye'nin Yerli Otomobili için yaptığı paylaşım tepkilere neden olunca. Armutçu, açıklama yaptı. Yaptığı ikinci açıklamada, 'Asgari ücretin komik artışından sonra, asıl gündemimiz hayat pahalılığı ve geçim derdi olmalıydı' ifadelerine yer verdi.

Dün öğlen saatlerinde tanıtımı yapılan Yerli Otomobil, Avrupa basınında övgülerle bahsedildi. Türkiye’de ise bir çok kişiyi gururlandırırken bazı kesim ise yerli otomobil için eleştirilerde bulundu.

ARMUTÇU’NUN BİLYALI TAHTA ARABA PAYLAŞIMI
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, yerli otomobilin prototipinin İtalya’da yapılmasını eleştirdi. Temel Armutçu, kendi kullandığı sosyal medya hesabında “Hey gidi günler hey... Çivisine kadar yerli arabalarımız vardı hemide kendi üretimimiz. Şimdilerde uzay çağı arabalarımızın prototipleri bile italyadan” paylaşımı yaptı.

ARMUTÇU’DAN İKİNCİ PAYLAŞIM
Armutçu’nun bu paylaşımı tepki çekince, ikinci bir paylaşım yaptı. Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu yaptığı ikinci paylaşımda “Asgari ücretin komik artışından sonra, asıl gündemimiz hayat pahalılığı ve geçim derdi olmalıydı” ifadelerinin altını çizdi.

Bazı arkadaslar dünkü reklamı yapılan prototip araçlar ıçın yaptığımız eleştirileri ağır bulmuşlar...
Bakın güzel arkadaşlarım! Asgari ücretin komik artışından sonra, asıl gündemimiz
hayat pahalılığı ve geçim derdi olmalıydı.
Ekonomilerde çılgınlığın yeri yoktur. Planlama vardır.
Planlaması olmayan bir ekonomide ancak slogan vardır.
Ekonomik çıkmazlardan ötürü iş adamlarının bile çaresizlikle intihar ettiği... elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için toplu intiharların yaşandığı, çocuğuna bir pantolon almadıgı için intahar edenlerin yaşadığı, 2 tl ucuz soğan patates için tanzim çadırlarında maç kuyrukları gibi kuyruklarda saatlerce bekleyen dar gelirlilerin yaşadığı, tarım arazilerinin bol lakin hemen hemen tüm ürünlerin ithal edildiği, üretime dayalı tüm fabrikaların satılıp talan edildiği bir ülkede;
Malesef üzülerek ifade ediyorum ki, uçan tank gibi; menşei belli olmayan ama prototipi dahi yabancı olan bir arabanın reklamı beni pekde heyecanlandırmıyor. Lakin; iktidarın gerçekten bizi bile şaşırtıp abooov dedirttirecek bir hamle yapmalarinida arzulamıyor değilim. Hadi hayırlısı..