Temel Armutçu; 'Türkiye Cumhurtiyeti parti devleti değildir'

TAKİP ET

Derdimiz polemik yapmak değil; bir yanlış anlaşılmayı düzeltmektir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan Kurul Kararı kapsamında; "Coronavirus salgını nedeniyle 30 Haziran 2020 tarihine kadar doğalgaz sayaçlarının okunamaması durumunda; mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden, tüketicinin geçmiş dönem tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılabilmesine karar verilmiştir" açıklamasına gelen tepkiler sonrasında "Kıyasen Faturaların sadece karantinaya alınan yerlerde uygulanacağı" bilgisini paylaşmıştı.

Bu konu hakkında Samsun halkını bilgilendirmeye yönelik basın açıklamasını Ak Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu yaptı ve "Samsun ili ve ülkenin tamamında belirlenen bölgeler dışında rutin sayaç okuma işlemleri devam edecektir" dedi.

Bildiğim kadarıyla Ak Parti İl Başkanı Avukat ve EPDK Yönetim Kurulu Üyesi veya çalışanı değil. Ayrıca Samgaz ve Yepaş'da da Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmuyor ve bu şirketlerin de bir çalışanı değil.

Hâl böyle iken, konu hakkında açıklamayı EPDK ile Samgaz ve Yepaş'ın veya Vali'mizin veya Milletvekillerimizin yapması gerekirken, Ak Parti İl Başkanının açıklamada bulunmasına bir anlam veremedim. 

Insallah bu tavırların temelinde; iktidarın il başkanı olma hasebiyle, her şeye kendini hak sahibi görme duygusu yoktur.


Aksi halde İktidarın il başkanının her şeye müdahil olduğu, her şeye kendini hak sahibi gördüğü Tek Partilili dönemler geri geldi demektir. Allah muhafaza.. 

Malûm o dönemlerde il başkanı; hem Vali, hem de Belediye Başkanı idi. Şimdi ise şirket adına veya Kurul adına bile açıklama yapar hâle gelinmişse, bu yönetimin adına parti devleti dâhi denilemez.

Birde son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gündeme getirilen "Tekâlif-î Millîye Emirleri" hakkında kısaca bir bilgi paylaşmak gerekirse;

Yıl 1921. Ülke uçurumun kenarındadır ve işgal altındadır. Sakarya Savaşı öncesinde 7-8 Ağustos 1921’de “Tekâlif-î Millîye Emirleri” yani Millî Vergi Emirleri çıkarılır. Mustafa Kemal alınan yardımlar için “Bedeli zaferden sonra ödenecektir” der. Kimden ne kadar yardım alındığı ise Tekâlif-î Millîye Komisyonları’nca kayıt altına alınır. Millî Mücadele kazanılır ve 12 Nisan 1923’de çıkarılan 327 sayılı Kanunla da toplanan yardımların değeri olan 6 milyon 3 bin 663 lira, yardımı yapanlara geri ödenir.


Temel ARMUTÇU
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı