Temel Armutçu; 'Artık yordunuz'

TAKİP ET

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşması hakkında açıklama yaptı.

Armutçu, AK Parti’nin 18 yıldır ülkede gerilimi tırmandırdığını dile getirerek, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile sadece Necmettin Erbakan’ın görüşmediğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin FETÖ elebaşı ile hiç görüşmediğini açıkladı.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Ak Parti Meclis grubunda yapmış olduğu konuşmanın bir bölümü maalesef ki hâlâ Soğuk Savaş Döneminden kalmaydı. Hâlâ ötekileştirme, hâlâ kutuplaştırma...

Tamam, Ak Parti 18 yıllık iktidarını bu siyaset tarzına borçlu. Lakin artık yeter. Milleti yordunuz, milletin arasında derin uçurumlar açtınız.

Saadet Partisi olarak "itidal" dedikçe, Ak Parti olarak "gerilim" oluşturdunuz.

Saadet Partisi olarak "birlik" dedikçe, Ak Parti olarak "ayrımcılık" yaptınız.

Saadet Partisi olarak "adalet" dedikçe, Ak Parti olarak "kendi adaletinizi" oluşturdunuz.

Saadet Partisi olarak "vicdan" dedikçe, Ak Parti olarak "öfke" saçıyorsunuz.

Saadet Partisi olarak "hukukun üstünlüğü" dedikçe, Ak Parti olarak "güçlülerin hukukunu" egemen kıldınız.

Saadet Partisi olarak "siyasete doğruluk, dürüstlük hâkim olsun" dedikçe, Ak Parti olarak "kendinizden başkasını doğru" kabul etmediniz.

Ekonomik olarak çok sıkıntılı bir dönem yaşıyorsunuz, anlıyoruz. Dış politikada ne yapacağını bilemeyen bir noktaya geldiniz, anlıyoruz. Kısır siyaset döngüleriyle kendi iktidarınızı korumak istiyorsunuz, anlıyoruz. Yerel seçimlerde almış olduğunuz başarısızlığınızın, olası bir genel seçime yansıyacağını bilmenizi, anlıyoruz. Ama üç kuruşluk dünya sefahatiniz ve kendi kişisel ikbaliniz için Saadet Partisi'ne ve Millî Görüş'e laf söyleme cüretinizi anlamıyoruz.

Millî Görüş, siyaset sahnesine çıktığı 1969 yılından bu yana asla ve asla kendi ikbâli için uğraşmamıştır. Kendi ikbâlini, ülkemizin ve aziz milletimizin ikbâline tercih etmemiştir. Kıbrıs Barış Harekâtını yapacak kadar vatanını sevmiş, milletini korumuştur. Ülkeyi emperyalistlerin şamar oğlanı hâline getirmemiştir. Dün rahmetli Erbakan Hocamızın liderliğinde olduğu gibi bugün de Sayın Temel Karamollaoğlu'nun Genel Başkanlığında, ilkelerine ve temel prensiplerine uymayan hiçbir yapıyla yan yana gelmemiş, beraber yürümemiştir. Beraber yürüme tekliflerini de "hak davada zerre olmayı, batıl bir davada zirve olmaya tercih ederiz" inancıyla, elinin tersiyle itmiştir.

Sizinle bizim aramızdaki yegane fark işte tam da burada... Bizi anlamak ve anlamlandırabilmek için önce; insanla şeytan arasındaki farkı bilmeniz ve öğrenmeniz gerekir. Şeytanla insan arasındaki fark; kibir ile tövbedir. İnsan işlemiş olduğu cürümün vicdanî rahatsızlığını yaşarsa, rabbine tövbe eder, pişman olur. Ancak kibir yapıp günahta ısrar ederse, bu hasleti ancak ve ancak sadece şeytanı mutlu eder. Allah (c.c.) hepimize feraset versin ve bizleri günahlarında ısrar edip kovulmuş asilerden eylemesin.

Son söz olarak da: Cumhur İttifakı ortağı olan MHP, Ak partinin açıklamalarına nasıl bir tepki verecektir acaba? Benim bildiğim kadarıyla, Sayın Devlet Bahçeli de fetö elebaşıyla hiç görüşmemiştir.