Sokağa çıkma yasağında suç üstü yakalandılar

TAKİP ET

Samsun'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında muaf olmak için, Çiftçi Kayıt Belgesi ve İmalathanede Çalışabilir Belgesi ile hırsızlık ve kaçak kazı yapan 3 kişi yakalandı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağından muaf olmak için Çiftçi Kayıt Belgesi ve İmalathanede Çalışabilir Belgesi ile sokağa çıkan 3 kişi Jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

KAÇAK KAZI YAPARKEN YAKALANDILAR
Tekkeköy ilçesi Bakacak Mahallesinde şüpheli 2 şahsın kaçak kazı yaptıkları tespit edilerek suçüstü yakalandı.

Kazıda kullanılan 1 adet alan tarama çubuğu, 1 adet 130 cm uzunluğunda kazı yapmak için malya demiri, 1 adet 100 cm uzunluğunda kazı yapmak için malya demiri, 1 adet kürek, 1 adet kazma, 1 adet keser, 1 adet çekiç, 3 adet değişik ebatlarda murç ve 4 adet bakır çubuk ele geçirilmiş olup, olayla ilgili 2 şahıs gözaltına alınarak, şahıslara ayrı ayrı sokağa çıkma yasağını ihlal kabahatinden toplam 3.469 TL idari para cezası uygulandı. Kaçak kazı yapan 2 şahsın İmalathanede Çalışabilir Belgesi ile sokağa çıktıkları anlaşıldı.

KUM VE ÇAKIL ÇALARKEN YAKALANDI
Çarşamba İlçesi Kızılot Bölgesi Kumtepe Mahallesinde şüpheli bir kişi, kendisine ait traktör ile ırmaktan kum ve çakıl aldığı esnada suçüstü yakalandı. Irmaktan kum ve çakıl çalan kişinin, sokağa çıkma yasağından muaf olmak için Çiftçi Kayıt Belgesi’ni kullandığı anlaşıldı.