Sevdamız Samsun Platformu'ndan öğrencilere gezi

TAKİP ET

Kurulduğu günden itibaren projeleri ile kendilerinden sıkca söz ettiren Sevdamız Samsun Platformu, yine öğrencilere yönelik düzenlediği etkinlik ile takdir topladı.

Terme ilçesinde eğitim gören öğrencilerin 19 Mayıs 100. Yıl etkenlikleri kapsamında Terme Kaymakamlığı, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Cahit Zarifoğlu Okuyorum’ ödüllü yarışmasında dereceye giren öğrencilere Samsun gezisi programında Sevdamız Samsun Platformu ev sahipliği yaptı. Program kapsamında Samsun merkeze gelen öğrenciler ilk olarak Bandırma Vapuru Müzesi’ni gezerek 19 Mayıs 1919’un nasıl yaşandığını dinlediler. Ardından Hayvanat Bahçesi ve Batı Park’ta bulanan Amazon Köyü’nü ziyaret ederek Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen gezi otobüsü ile Atakum sahil turu düzenlendi. İlkadım Belediyesine ait Ihlamur Cafe’de yemek yiyen öğrenciler, son olarak Samsunspor Nuri Asan Tesisleri’ne sürpriz bir ziyaret düzenlediler. Samsunspor bilincini, mazisini öğrencilere samimi bir ortamda anlatarak güzel bir gün geçirmeleri sağlandı. 

Etkinlik sırasında açıklamalarda bulanan Sevdamız Samsun Platformu Başkanı Nuri Seven, “Samsun değerlerini ön plana çıkarmak, bu şehirde yaşayan çocuklarımız ve herkesin bu kenti tanıması ve Karadeniz’in incisi olduğunun farkına varması için elimizden geleni her zaman yapmaya çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz sadece bir oluşum değil, bu şehrin bugününü ve geleceğini savunan, geçmişini ise asla unutmayan büyük bir aileyiz. Ve bu ailemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. İlk etkinliğimizde Salıpazarı ilçemizden bin 500 öğrencinin Samsunspor’un maçına gelmesinde öncülük etmiştik. Geleceğimiz çocuklarımızın elinde. Bunun için bizimde önceliğimiz çocuklarımıza Samsunluluk ruhunu aşılamak” diye konuştu.

Sevdamız Samsun Platformu yönetim kurulu, etkinliğe katkılarından dolayı Samsun Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Demir’e, Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık’a ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a teşekkür etti. Sevdamız Samsun Platformu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu güzel programa destek veren Terme Kaymakamı Mehmet Parlak’a, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, Terme Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ‘Cahit Zarifoğlu Okuyorum’ ödüllü yarışması proje müdürü Özer Ersoy’a ve Bem-Birsen Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Sever’e teşekkür ederiz. Yönetim kurulumuzda görev alan ve yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı Sportif Faaliyetleri Başkanı Bilal Coşkun’a, Teşkilat Başkanı M.Zahit Değirmenci’ye ve Sosyal Medya Sorumlusu Muhammet Karademir’e şükranlarımızı sunuyoruz.”