Serdar Yaman 'Engelli vatandaşımıza Devlet engeli'

TAKİP ET

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin ve Yeniden Refah Partisi Atakum İlçe Serdar Yaman, Atakum 55 Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi Atakum İlçe Başkanı Serdar Yaman, engelli vatandaşlarımıza devlet elini uzatmıyor, hatta engel oluyor dedi. Yaman açıklamasını şu şekilde sürdürdü;


Dernek Başkani Deniz Elif Bora Hanim Ve Dernek Üyeleri Parti Heyetimizi Samimi Ve Sicak Karşilama Sonrasi İle Hasbihal Edildi. Tüm Dertlerini Parti Temsilcisi Olarak Bize Aktarildi. Bir Dokun Bin Ah İşit Misali :
          -Atakumda Tranmvay Duraklari Yanliş Mimari Sonucu Engelli Vatandaşlarimiz Kullanirken Zorluk Çektiklerini Dile Getirdiler . Dolayisi İle İniş Ranpalari Kontrol Edilmeden Mütahit Firmadan Teslim Alan Belediye Bu İşte Doğrudan Sorumluluk Sahibidir.
          -Engelli Arabasi Sağlama Konusunda Da Devlet Yirmi Binliralik Araç İçin Çok Cüzzi Bir Ödeme Yaptiği İçin Engelli Vatandaşlarimizin Zaten Bir Geliri Yok Yardimseverlerden Gelecek Yardimlara Muhtaç Olduklarindan Devletin Bu Yönde Üvey Evlat Muamelesi Yaptiği Konusunda Görüş Bildirdiler.
          -Engellilere Yönelik İş İmkaninin Kisitli Olduğunu , Seçim Zamani Akla Gelmeyecek Vaadler Vererek Oy İsteyen Siyasetçilerin , Algi İle Engellilere Yönelik Çalişma Yaptiklarini Dile Getirmelerine Ramen Seçim Sonrasi Unutulduklarinin Bilgisini De Verdiler.
          -Resmi Kurumlarda Engellilere Öncelik Verilmediğini, Özellikle Görme Ve Yürüme Engellilerine Yardimci Personel Olmadiğini Masa Başindan Şuraya Git Buraya Git Birokrasisi Sonucu Zorlandiklarini Bu Bağlamda Engellerinden Dolayi Kendilerini  İkinci Sinif Vatandaş Gibi Hissettiren Devlet Kurumlarina Sitemleri Olduğunun Bilgisini Verdiler.
           -En Sikinti Sorunlari Da Hastaneye Gitmekten Çekindikleri Konusu; Zira Hastaneye Gittiklerinde Engelli Oranlarinin Düşürüldüğünü Heyet Raporu Olmaksizin Şöyle Ki ; Zamanin Da Heyet Karari İle Engelli Orani Sabitlenmiş Olan Vatandaşlarimiza Verilen Haklar Sirf Maaşlarina Kesinti Olmasi Verilen Haklarin Devlete Yük Olmasi Sebebi İle Oranlarini Düşürüp Maaş Vermemeleri , Verilen Haklarin Geri Alinmaya Çalişmalari, İtiraz Etmek İçin İl Dişinda Başka Bir Hastaneye Başvurmalarini İstemeleri Bile Zorluk Çikartip Engelli Vatandaşlarimizi Yildirmak Hak Aramalarini Engellemek Bile Kötü Niyetli Olduklarinin Göstergesidir. 


Halbuki Hiç Heyet Görmeden Hükümet Yanlisi İnsanlar Tüm Engelli Haklarindan Engeli Yetmiyor Bile Olsa Rapor Alip Maaş Ve İmtiyaz Sahibi Oluyor Ve Bunu Dillendiryorlar Üstelik.
Bu Durumda Adalet Olgusu Ortadan Kalktiği Gibi, Yandaş Ve Akraba İmtiyazlilari Ortaya Çikiyor Hiç Hak Etmiyor Olsalar Bile !
       - Engelli Bayanlarin Bir Sorununa Daha Deyindiler Bu Ziyaretimizde. Evlilik Yaptiğimizda Maaşlarimiz Kesiliyor Ve Eşlerimize Muhtaç Oluyoruz Bu Durumda. Neden Devletimiz Bizi Eşlerimize Muhtaç Halde Birakiyor Yataklak Olmamiz Mi Lazim Maaş Almak İçin Diye Soruyorlar.
Kadin Haklari Üzerine Ahkam Kesen Hükümetimizi Anlamiş Değilim Bu Konuya Çözüm Getirememiş Olmalarina. Zira Her Kadin Kendi Ayaklari Üzerinde Durabilmeli Kimseye Muhtaç Olmadan. Engelli Vatandaşlarimizi İstihdam Edemiyorsan Devletin Sosyal Politikalari Gereği Engelli Vatandaşlarimizi Kimseye Muhtaç Olmadan Maddi Yada Manevi Yaşamalari İçin En Kisa Zamanada Bu Konu Üzerine Politika Geliştirmeleri Gerektiğine İnaniyoruz.
        -Dernek Başkani Deniz Hanim Bizzat Engelli Üyelerinin Rehabilitesi Ve Toplumun İçinde Hissetmeleri İçin El Sanatlari İle Uğraştiklarini Ancak Zaman Zaman Malzeme Temini İçin Atakum Belediyesinden Yardim Talep Ettikkiklerini Dile Getirdiler. Bizim Hiç Şaşirmadiğimiz  Dernek Olarak Çok Üzüldükleri Bir Durumu Dile Getirdiler. Aynen Aktariyorum : “- 3 Aralik Engelliler Gününde Hatirlanmak İstemiyoruz. Siz Seçime Girmemiş İktidar Olmamiş Mecliste Grubu Bile Bulunmayan Bir Parti Olduğunuz Halde Bizi Özel Günümüzde Değil Ayda Mutlaka Bir Sefer De Olsa Ziyaret Edip Halimizi Hatrimizi Sorarken , Atakum Belediyesi Başkani Sayin Deveci Seçim Zamani Bizim Desteğimizi Almak İçin Vaadlerde Bulunup Bize Umut Pazarladiğini Şimdi Şimdi Anliyoruz. Şöyleki Geçende El Sanatlari İçin Malzeme Lazim Oldu Kendisinden Yardim Talep Ettik 1 Ay Sonra  Bize Dönüş Sağlandi. Bunada Birşey Demedik. Bizi Samsunda İlgi Ticarete Yönlendridiler. Bizde Gidip Alişverişimizi Yapip Paketlemesine Yarimci Olduk O Seviç İle. Fakat Firma Sahibi Belediyenin Ödeme Yapip Malzemeleri Kendi Servisleri İle Göndereceklerinin Bilgisini Vermelerine Ramen Malzemeler Tarafimiza Teslim Edilmedi. Belediye Başkani İle Görüştüğümüzde Bizim Bütçemiz Yok Diye Başindan Sağdi. Bizim Umutlarimiz İle Oynamasi Hiç Hoşumuz Gitmedi “ Dedi. 


Bu Nasil Bir Belediyecilik Anlayişidir ? Sorarim Atakum Halkina . Atakum Belediyesi Çalişmiyor Biliyoruz . Paramiz Yok Demogojisine Siğiniyor Onuda Biliyoruz. Parti Konser Yapmaya Para Buluyorlar Onuda Biliyoruz. Hatta Merkezi Bir Muhasebe Ofisi Olan Bir Dernek İle Ruhsat Almaya Gelen Mütahit Firtmaya İban Verip “- Bu Parayi Bu Yardim Derneğine Yatirin “ Deyip Başkani Ve Üyeleri Kağit Üzerinde Olan Yardim Paralarinin Nereye Gittiğinin Belli Olmadiği Düzmece Derneğide Biliyoruz. 
Ama Görüyoruz Ki Atakum Belediye Başkani Yanindakiler Ve Kendi Söz Konusu Olduğunda Kese Sonuna Kadar Açik , Engelliler Derneğine Bütçemiz Yok ! 
Biz Bunun Hesabini Zamani Geldiğinde Elimizdeki Belge Ve Bilgiler İle Sorariz. Çünki Başka Atakum Yok Çocuklarimiza Birakacağimiz !
54. Hükümet  Döneminde 3 Aralik 1996 Günü “Engelliler Bayrami” İlan Edilmiştir. Dönemin Başbakani Necmettin Erbakan’İn Teklifi İle Tbmm Engelliler Gündemi İle Toplanildiğini, Başbakanlik'A Bağli “Engelliler İdaresi Başkanliği’Nin Kuruluşunun Gerçekleştirilip Yaklaşik 90 Adet Kanun Maddesinde Değişiklik Yapilarak Engellilerin Lehine Çok Önemli Düzenlemeler Yapildiğini Biliyoruz.
O Dönemde Türkiye’De İlk Defa Engellileri Devlet Nezdinde Temsil Edecek, Sorunlarini Takip Edecek Ve Çözüm Yollari Üretecek “Engelliler İdaresi Başkanliği” Ve “Engelliler Koordinasyon Kurulu” Kuruldu. Sosyal Yardimlaşma Fonu’Nun Kaynaklarinin %5’İnin Engellilerin İhtiyaçlarini Karşilamak Amaci İle Engelliler İdaresi Başkanliği’Na Tahsis Edilmesi Sağlandi Kamuya Alinacak Engelli Personelin Orani %2’Den, %3’E Çikarildi" Dedi.
İşte Milli Görüş İradesi Bu Yönde Olduğunun Belgesi . 
Yaptik Yine Yapacağiz. İkinci 40 Yil İçin Biz Haziriz. Engellilere Hizmet İnancimiz Gereğidir. 
Bu Vesile İle 3 Aralik Dünya Engelliler Gününü Bir Kez Daha Tebrik Ederken , Engelli Vatandaşlarimizin Hassasiyetini Yilda Bir Gün Değil Hergün Anlamak Doğru Olandir.