Sel felaketi bölgesinde tek bir makine yok, çalışanda yok!

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından bir hafta geçmesine rağmen, Samsun Milletvekili Erhan Usta sel bölgelerinde hiçbir çalışma yapılmadığını ve bölgelerde çalışan tek bir insan, tek bir makine görmediğini söyledi.

Geçen hafta Samsun’da şiddetli yağışların ardından Salıpazarı ve Terme ilçesinde sel felaketi yaşandı. Yaşanan felaket Salıpazarı ilçesinde 2 kişinin ölümüne neden oldu.

YARALARINIZ SARILACAK MESAJI

Sel felaketinin ardından bölgeye bir çok siyasetçi ve belediye başkanı giderek, yaralarınız sarılacak mesajı verdi.

BİLİNENDEN DAHA KÖTÜ

Samsun Milletvekili Erhan Usta, sel felaketinin yaşandığı bölgeleri tek tek gezdiğini belirterek, ““İlçelerimizde yaşanan felaket bilinenden çok daha kötü durumda” dedi.

HİÇ BİR ÇALIŞMA YOK!

Erhan Usta, bölgede hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirterek, “Burada yaşananlar sadece doğal afetin sonucu değil, ihmalin ve ilgisizliğin de sonucudur. Gün boyu süren ziyaretlerimizde sel yaşanan bölgeleri tek tek gezmeye gayret ettik. Ne yazık ki henüz bir çalışma yapılmamıştır. Ziyarette bulunduğumuz bölgelerde çalışan tek bir insan, tek bir makine göremedik” dedi.

MAALESEF ÖNLEM ALINMAMIŞ

Samsun Milletvekili Erhan Usta, daha önceden birkaç kez önlem alınması konusunda uyarlarda bulunduğunu belirerek, hiçbir şeyin yapılmadığını dile getirdi. Usta, ““Bu felaketin yenisi gelebilir, önlem alalım!” demiştik. Buna rağmen karşılaştığımız sonuçlara, Samsun adına çok üzüldük. Binlerce dönüm ziyan olan tarlalar, bahçeler; yüzlerce hayvan, araç, ev ve tonlarca mahsul… Şimdi bunların hepsi bir yana dursun iki can kaybı var Salıpazarı’nda, iki insan. Peki ıslah edilmeyen derelerin, önlem alınmayan yerleşim yerlerinin müsebbiplerinin vicdanı hiç mi sızlamayacak? Felakete davet çıkaran idarecilik anlayışının sahipleri oturup bir düşünmelidir. Bölge halkı son yıllarda sel ve taşkınlar yüzünden neredeyse hiç mahsul alamadıklarını söylüyor. İlçelerimizde, mahsul özellikle de fındık kaybı yüksek oranlarda. Birçok yerde fındık sele kapılmış durumda” dedi.