Şehitlere küfür eden Tik Tok fenomeni Yonca Bıyıklıoğlu Samsun'da gözaltına alınıp serbest bırakıldı

TAKİP ET

Alınan bilgiye göre, Y.B'nin (24) bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı canlı yayında şehitlere hakaret ve küfür etmesi tepki çekti.

TÜRKİYE şehitlerine ağlarken TikTok fenomeni Yonca Bıyıklıoğlu skandal küfürlerle Bitlis şehitlerine saygısızlık etti. Samsun’da anında gözaltına alındı.

Bitlis Tatvan ilçesinden gelen kara haber dün akşam yürekleri dağladı. Helikopter kazasıyla Türkiye 11 evladını kaybetti. Herkes şehitlerimize ağlarken TikTok isimli sosyal medya mecrasında rezil bir fenomen canlı yayın açıp arkadaşlarıyla eğlendi.

Canlı yayın sırasında gelen bir yorumda şehitlerin olduğu hatırlatılınca çılgına dönen Yonca Bıyıkoğlu, korkunç küfürler sayarak şehitlerimize saygısızlık etti.

“Hayat devam ediyor, ben eğlenmek zorundayım” diyen fenomen isim, ağza alınmayacak küfürleriyle şehit haberleriyle ilgilenmediğini ifade etti.

Yonca Bıyıkoğlu tutuklansın etiketinin açılmasıyla tepkilerin çığ gibi büyüyerek toplandığı platformlarda fenomen isim için ceza uygulanması talep edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden yaptığı yayında, Bitlis’teki helikopter kazasında şehit olan askerlere hakaret ettiği öne sürülen Yonca B. hakkında çok sayıda ihbar aldı.

Hareket geçen ekipler, Yonca B.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Yonca B., adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyada gündem olan ve büyük tepki gören Yonca B.’nin, olayın ardından profil fotoğrafını Türk Bayrağı olarak değiştirdiği görüldü.

Twitter’da da tepkiler çığ gibi büyürken Yonca Bıyıklıoğlu özür videosu yayımladı fakat tepkiler kesilmedi.

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ikamet adresi Giresun olan kadının Samsun'da bulunduğunu belirledi.

Gözaltına alınan Y.B, Güvenlik Şube ekiplerine teslim edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla salıverildi.