Şehit İlhan Hamlı'nın ailesinden alınan 20 Bin lira iade edildi

TAKİP ET

Samsun'da şehit ailesinden alınan 20 bin liralık mezar yeri ücreti, gelen tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit İlhan Hamlı'nın ailesine iade edildi.

18 Nisan 1992 yılında Iğdır- Doğubeyazıt Karayolu Pamuk Geçidi mevkiinde yol kesme eylemi gerçekleştiren PKK terör örgütü mensupları tarafından sivil ve silahsız oldukları halde şehit edilen 4 astsubaydan birisi olan Astsubay İlhan Hamlı'nın ailesi, şehidin babası Ahmet Hamlı'nın 2019 yılında rahmetli olması üzerine şehidin defnedildiği Asri Mezarlığı'nda şehit babası ve hayatta olan 85 yaşındaki annesi Bedriye Hamlı için yer talep etti. 

İNDİRİM TALEPLERİNE 
CEVAP ALAMADILAR 

Şehit ailesi adına yer talebinde bulunan şehit kardeşi Ayhan Hamlı'ya 1 yıl önce iki kişilik mezar yeri için Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 bin lira fatura çıkarıldı. Mezaryeri ücretinde indirim bekleyen ve bu konuda girişimlerde bulunarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir dahil belediyede birçok kişi ile görüşen şehit ailesine, bu kez zamlı mezaryeri ücreti olarak 20 bin lira fatura çıkarıldı. Şehit kardeşi Ayhan Hamlı, 20 bin lirayı peşin olarak ödedi. Şehit kardeşi Ayhan Hamlı, sosyal medya hesabından ise ödediği mezaryeri makbuzunuda ekleyerek, tepki dolu bir paylaşım yaparak yaşadıklarını anlattı. 

PARA İADE EDİLDİ
Siyasiler, şehit dernekleri Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren açıklamaları yayınladı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde şehit ailelerine yüzde 25'lik indirim yapılsa da, Hamlı ailesinden alınan 20 bin lira iade edildi.
Kaynak: HedefHalk