Şehit ailesinin mezarı olayını herkes anlasın diye tek tek yazdık

TAKİP ET

Samsun'da şehit İlham Hamlı'nın ailesi için istenen 20 bin lira mezar yeri ücreti parası gündemden düşmüyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehit ailesine parayı yatırmayın dediğini söyledi. Şehit ailesi ise para yatırmayın diye kimse bize bir şey söylemedi dedi.

ÖNCE 15 BİN LİRAYDI
Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın Asri Mezarlığında olan kabrinin yanında anne ve babası belediyeden mezar yeri istemiş, belediye ise mezar yeri ücretinin 15 bin lira olduğunu belirtmişti.

SONRA 20 BİN LİRA OLDU
Araya pandemi girmesi nedeniyle işlemleri tamamlayamayan şehit ailesi 15 bin lira konusunda indirim yapılmasını talep ederken, mezar yeri ücretinin 20 bin liraya çıktığını öğrendi.

DEKONTU PAYLAŞTI
Belediye tarafından istenilen 20 bin lirayı ödeyen şehit ailesi, indirim yerine zam yapıldığı için ödeme dekontunu sosyal medyada paylaşmıştı.

BAŞKAN DEMİR GAZETECİLERİ SUÇLADI
Bunun üzerine basın mensupları tarafından haberleştirilen olay sonrasında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, basın mensuplarının yalan haber yaptığını belirterek suç duyurunda bulunacağını açıkladı.

20 BİN LİRA İADE EDİLDİ
Gazeteciler tarafından üst üste yapılan haberlerden sonra kamuoyunu açıklama yapma gereği duyan Başkan Demir, şehit ailesine 20 bin liranın iade edildiğini belirtti.

BAŞKAN DEMİR, AİLEYE PARA YATIRMAYIN DEMİŞ
Başkan Demir, şehit ailesine parayı yatırmaması gerektiğini kendisi ve özel kalem müdürü tarafından ifade ettiği şeklinde açıklama yaptı.

KİMSE BİZE PARA YATIRMAYIN DEMEDİ
Şehit İlhan Hamlı’nın abisi Ayhan Hamlı ise, Başkan Mustafa Demir’in bu açıklamasının yalan olduğunu, para yatırmayın diye kimsenin bir şey söylemediğini belirtti.

İFTİRA ATIYORLAR
Şehit İlhan Hamlı’nın abisi Ayhan Hamlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Allah iftiradan korusun, parayı yatırırken niye aldınız o zaman. Şehit ailesinin aklıyla alay mı ediyorsunuz” dedi.

BU AYNI BAŞKAN DEĞİL Mİ?
Ayhan Hamlı açıklamasının devamında, “Bana bu parayı ödeyin diyen aynı başkan değil miydi, şehit annesine hayır diyen başkan aynı değil miydi” diyerek Başkan Demir’i suçladı.

10 BİN LİRA BAĞIŞ YAPILACAK
Şehit İlhan Hamlı’nın annesi Bedriye Hamlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından iade edilen 20 bin liranın 10 bin lirasını Mehmetçik Vakfı’na bağış yapacağını belirtti.