SASMEM'den muhteşem iftar

TAKİP ET

Kısa adı SASMEM olan Samsun Sağlık Meslek Lisesi Mezunları Derneği üyeleri Kahve Nefes'te düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Sıcak ve samimi ortamda geçen iftar yemeğinde dernek üyeleri Koronavirüs önlemleri kapsamında iki yıldır ara verdikleri geleneksel iftar yemeğinde hasret giderdiler.

SASMEM’in iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başkan Güven Akman, dernek üyeleriyle bir araya gelmekten, mübarek Ramazan ayını idrak etmekten ve coşku içerisinde bir iftar programında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dr. Kinyas Kartal’ın bir şiirini okudu;

"Dert dinleyen dost"

"Kin gütmeyen arkadaş"

"Satmayan organik yoldaş"

"Gezen insan çocuğu"

"Hayırlı evlat mayası"

Belli mi olur, on sene sonra,

Belki organik insan alıyor oluruz.. Demem o ki;

Hep çok yoğun

Hep çok yorgunuz.. Köy uzakta,

Şehir kalabalıkta,

Dostlarımızın nesli azalmakta..!

HASRET SONA ERDİ

Akman şiirinin ardından şöyle devam etti;

“15’li yaşların sıcak ve samimi arkadaşlıklarını her daim yaşatmak için başlangıçta 20 kişiyle birlikte kurduğumuz dernek bugün üye sayısı 1000’e yaklaşmış durumdadır.

Derneğimiz pandemi boyunca canla başla çalışarak, yaralı sarmak ve sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dile getirmek için üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmiştir.

Pandemi sürecinde özveriyle çalışan başta dernek üyelerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına teşekkür bir borç biliriz”

DERNEKÇİLİK ZOR İŞTİR

Ardından üyeler adına söz alan Semih Saygılı dernek vakıf ve sendikacılığın külfetli ve yorucu zaman isteyen bir iş olduğunu, yerginin çok övgünün az olduğu yerlerdir. Güven Akman bu yorucu ve külfetli işi yaklaşık 10 sene önce omuzlayarak bu günlere getirdi.

Huzurunuzda Güven Akman ve dernek yönetim kuruluna sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından yakın zamanda hayata veda eden Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri Ali Turmuş ve Kadir Topaloğlu rahmetle yad edilerek için dualar okundu.