SASKİ halk sağlığını tehlikeye atıyor

TAKİP ET

Samsun'da su fiyatlarına yapılan yüzde 25 zam yapılmasına ve Atakum ilçesinde bulunan Palmiye Plajı'na lağım suları akıtılmasına CHP Samsun teşkilatı tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde SASKi tarafından suya yapılan zam tartışmaları dinmek bilmiyor.

1 Haziran’da gerçekleştirilen suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yapılması vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

CHP Samsun İl Başkanlığı, suya yapılan zam hakkında açıklama yaptı. Açıklamada; “Zam yapma konusunda çok becerikli ve atik olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin kanalizasyonunu yönetmekten acziyet içindedir” denildi.

CHP Samsun il yönetimi açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SASKİ) tarafından kent merkezindeki kanaalizasyon hatlarından ve arıtma sistemlerinden, yağmur kanallarına, sahillere, denizimize ve Mert Irmağına kanalizasyon ve arıtma suları boşaltılmaktadır. Atakum İlçemizde SASKİ tarafından denize akıtılan kanalizasyon nedeniyle plajlarda bulunan mavi bayrakların kaldırıldığı bilinmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Atakum ilçesinde bulunan Palmiye Plajı’na akıtılan lağım suları hakkında da açıklama yapan CHP Samsun teşkilatı; “SASKİ’nin; Samsun’u tanımayan, Samsun Halkına gönül bağı olmayan yukarıdan atanan ithal büroklarının beceriksiziliği, iş bilmezliği ve sorumsuzluğu nedeniyle, yağmur kanallarına, denize, plajlara, Mert Irmağına doğrudan kanalizasyon ya da atık su boşaltılması nedeniyle çevre kirliliğinin yanı sıra halkımızın sağlığı da tehlikeye sokulmuştur.

Bilindiği gibi Atakum sahilimiz Atakumlulara hizmet verdiği kadar, 17 İlçemizden gelen dahası Amasya, Tokat, Çorum gibi komşu İllerimizden gelen vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir.

Sorumlular hakkında gerekli idari soruşturma derhal başlatılmalıdır” dedi.

CHP Samsun İl Teşkilatı, denize bırakılan atık su hakkında Samsun Valiliği’ne resmi başvuruda bulunduğunu belirterek; “Dün itibariyle (7 Ağustos Çarşamba) Samsun Valiliğine resmi başvuruda bulunarak; Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu ile İl Mahalli Çevre Kurulunun acil olarak toplanması talebinde bulunduk. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Samsun Halkının sağlığının ve kentimizin çevre temizliğinin korunmasının yanısıra sorumsuzca davranan yöneticiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasının takipçisi olacağız” dedi.