SAMULAŞ Müdürü Enver Sedat Tamgacı istifa etti mi ettirildi mi?

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ A.Ş'nin Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı'nın ani bir karar ile görevden affını istemesi akıllara soru işaretleri getirdi.

2019 yılı yerel seçimlerinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan koltuğuna oturan Mustafa Demir, belediye içerisinde birim amir ve müdürlerin yerini değiştirdi. 

TAMGACI'YI, DEMİR GETİRTMİŞTİ
Belediyeye bağlı sirketlerin müdür kadrosunda da değişiklik yapan Mustafa Demir, SAMULAŞ A.Ş'nin başına, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ'ın genel müdürü olarak görev yapan Enver Sedat Tamgacı'yı müdür olarak getirdi.

İSTİFA SÜRECİ ARDINDAKİ SIR PERDESİ
Yaklaşık 3 yıldır SAMULAŞ'ta görev yapan Tamgacı, bugün alınan bir karar ile görevinden istifa ettiği öğrenildi.
İstafa sürecenin 2 hafta öncesinde büyükşehir belediyesi otobüslerinin SAMULAŞ bünyesinden alınarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlanması, Mustafa Demir ile Enver Sedat Tamgacı arasında yaşanan sorunların habercisi niteliğindeydi.

TEKNOFEST ÖNCESİ RİSKLİ HAMLE
Samsun başta olmak üzere Karadeniz'in bir kaç ilinde 30 Ağustos'ta yapılacak Teknofest öncesi, şehir içi ulaşımın önem kazandığı zamanda, otobüslerin SAMULAŞ bünyesinden alınması gerginliğin boyutunun küçümsenmeyecek derecede olduğunu gözler önüne serdi.