Samsunspor'un maçı korona nedeniyle iptal oldu, KADEF halısaha turnuvası düzenliyor

TAKİP ET

Yılport Samsunspor'un, 1922 Konyaspor ile Perşembe günü oynayacağı hazırlık maçı, iki ekipte de corona virüs vakaları görülmesi nedeniyle iptal edilirken, koronavirüs vakalarının arttığı bugünlerde Kavak Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Halısaha Futbol Turnuvası'nın hangi kurumlardan izin alarak organizasyon düzenlediği merak konusu oldu.

Yılport Samsunspor ile 1922 Konyaspor arasından 3 gün önce gerçekleşmesi planlanan hazırlık maçı koronavirüs vakaları nedeniyle iptal edildi.

DÜĞÜN ORGANİZASYONLARI İPTAL EDİLDİ
Türkiye’de dün 99 bin 497 test yapıldı, 1673 kişide Kovid-19 tespit edildi. Son 24 saatte 56 hasta vefat etti.
Virüsün hızını artırması nedeniyle düğün merasimleri 81 ilde yasaklandı.

KADEF’TEN 500 KİŞİLİK HALISAHA ORGANİZASYONU
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nunda katıldığı KADEF Futbol Turnuvası organizasyonu tepkilere neden oldu.
KADEF Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 500 kişinin katılım göstereceği halısaha turnuvası için hangi kurumlardan izin alındığı merak konusu oldu.

KAVAK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SARICAOĞLU
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 22 takımda 500 gencin Turnuva dolayısıyla bir araya geldiklerini belirterek "Yapılan bu Futbol Turnuvası ile yüzlerce gencimiz birbirleri ile tanışma fırsatı buldu. Gençlerimiz ve halkımız arasında birlik ve beraberliği tesis eden her türlü güzel etkinliklerin daima içinde ve yanında olacağız. Açılış maçı ile başlattığımız turnuvanın final müsabakaları da Kavak'ta yapılacak. Ben bu güzel ve anlamlı turnuvaya katılan bütün takımlarımıza centilmence bir müsabaka ve başarılar diliyorum" dedi.

İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI NECATTİN DEMİRTAŞ
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavaklıların yaptığı etkinliğin diğer hemşehri derneklerine de örnek olmasını dileyerek "Kavaklılar birlik ve dayanışma adına güzel etkinlikler gerçekleştiriyor" diye konuştu.

KADEF BAŞKANI BAYRAM ERİŞKİN
Törende konuşan KA-DEF Başkanı Bayram Erişgin ise ,"Turnuvanın esas amacı Kavaklılar arasında birlik ve beraberliği artırmayı ayrıca gençlerimizin birbirlerini daha yakından tanımaları ve kardeşlik havası oluşturma amaçlıdır" diye konuştu.

KADEF GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ADEM SEKMENOĞLU
Daha sonra söz alan KA-DEF Gençlik Kolları Başkanı Adem Sekmenoğlu, "Amacımız gençlerimiz arasında birlikteliği daha sağlam kılmak. Çünkü birlikte daha güzel işler, etkinlikler, organizasyonlar yapabiliriz. Gençlik Kolları olarak teşkilat çalışmalarımızın güçlü bir şekilde devam ettiği bu günlerde stres atmak için arkadaşlarımızla birlikte olmak adına her hafta yeşil sahalarda bir etkinlik düzenliyoruz. Bizi bir araya getiren hem de spora yönelten bu program sayesinde her hafta bir mahalle veya gençlik dernekleri ile halı sahalarda buluşuyoruz” dedi.

GAZETECİ CABBAR, İZİN ALINDI MI DİYE SORDU
Gazeteci Alper Cabbar, Samsunspor maçının koronavirüs nedeniyle iptal edildiği hatırlatarak KADEF tarafından gerçekleştirilen 500 kişinin katılım sağlayacağı halısaha organizasyonu için hangi kurumlardan izin alındığı sordu.
Gazeteci Cabbar, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide şu ifadelere yer verdi;

Bugünlerde korona kapımızda diye bangır bangır bağırıyoruz...
Çevremizden sürekli pozitif vaka artışlarına yönelik haberler geliyor...
Ve düşünün ki, şehrimizin markası Yılport Samsunspor’un hazırlık maçı personelde çıkan pozitif vaka nedeniyle iptal ediliyor ki bizler gazeteciler olarak da her maç öncesi Kovid-19 testi oluyoruz, sınırlı sayıda stadyuma gidebiliyoruz. Buraya kadar tek yanlış yok, herşey en doğrusu fakat!!!
Samsun'da KADEF diye bir STK yüzlerce kişinin katıldığı halı saha turnuvası düzenliyor..

Soruyorum?

1-) Turnuvaya izin alındı mı?

2-) Şayet alındıysa turnuvada oynayacak olan arkadaşlar hergün Kovid testi olacak mı?

3-) Topluluk oluşturan etkinlikler vaka sayısındaki artıştan dolayı iptal iptal edilirken, bu turnuvaya kim izin verdi?

4-) Kimse o turnuvayı düzenleyen, halkın sağlığını tehlikeye atmayı nasıl göz önüne alırsınız?

5-) Tribünde sosyal mesafe, maske, hijyen kuralları nasıl kimler tarafından denetlenecek?

6-) Samsun Valiliği, Sağlık İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü böyle bir organizasyondan haberi varmı?

7-) Olası bir vakada kim sorumluluğu üstlenecek?

8- ) Açılış günündeki kalabalık her akşam olacağını varsayarsak, ya da olmasın oradan salgının yayılmaması gibi bir durum asla söz konusu olamaz...

9-) Bu akşam Samsun'da büyük bir yanlış yapılmıştır ve o turnuva halk sağlığı açısından büyük risk oluşturmaktadır ve direkt iptal edilmelidir...

10-) Bu yazım, Sayın Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere Sağlık ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne çağrımdır....

Bunun gibi onlarca sorum olabilir..

İyisimi siz halkın sağlığını tehlikeye atmaktan vazgeçin, sağlıklı günlerde etkinliklerinize devam edin...