Samsunlu Vatandaşlara 'Düzelü Be' Tesellisi

TAKİP ET

Samsunlular son bir aydır zam ile yatıp zam ile kalkıyor. Samsunlu vatandaşların isyanına Kastamonulu dayıdan teselli geldi.

Samsun’da son bir aydır temel ihtiyaç ürünleri zam gelmesi Samsunlu vatandaşları isyan noktasına getirdi

SUYA YÜZDE 25 ZAM

Samsun’da geçen ay su tarifelerine yüzde 25 zam yapıldı. SASKİ tarafından istenilen zam oranı Samsun Büyükşehir Meclisi’nde kabul edildi. Samsun su tarifesi alınan karara göre meskenlerde metreküp fiyatı olan 3 lira 18 kuruş, 3 lira 97 kuruşa çıkarıldı.

EKMEĞE ZAM

Samsun’da 1 lira 50 kuruştan satılan 300 gram ekmeğin fiyatına da yüzde 25 zam yapıldı. Dün itibari ile zamlanan ekmeğin gramajı 200 grama çekilirken 1 lira 25 kuruştan satılmaya başlandı.

ÖLMEYE YÜZDE 100 ZAM

Samsunlular temel ihtiyaç ürünlerine yapılan zam oranına tepki gösterirken, bir zam haberi de İlkadım Belediyesi’nden geldi.

İlkadım Belediyesi’nin Erdoğan Tok döneminde cenaze nakil araçlarına kilometrede geçerli olmak üzere 50 kuruş alınırken meclisten geçen teklifte KDV’siz 1 liraya çıktı. Cenaze yakınları için isteğe göre belediyen tahsis ettiği otobüs hizmet bedeli de yine KDV’siz yüzde 75 zam ile 1 liradan 1 lira 75 kuruşa çıkarılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

DESTEK KASTAMONU’DAN GELDİ

Üst üste yapılan zam haberleri sosyal medyada hızla yayıldı. Samsunlular yapılan zamlara tepki gösterirken, teselli Kastamonulu dayıdan geldi. Temel ihtiyaç ürünleri ve cenaze hizmetleri yapılan zamların ardından isyan etme noktasına gelen Samsunlu vatandaşları, espri amaçlı olarak hazırlanan Kastamonulu dayı “Düzelü be” mesajı ile destek verdi.