Samsun'da yeni dönem parkomat geliyor, uzun süre park yasak

TAKİP ET

Samsun'da yol üstü araç parkı sistemi parkomatın kaldırılmasının ardından, yeni bir sistemin geleceği öğrenildi. Yeni sistem parklanma ile artık araç sahipleri araçlarını uzun süre yol üzerinde park halinde bırakamayacak.

ŞUBAT AYINDA PARKOMATLAR KALDIRILDI

Samsun’da yol üstü araç park etme uygulaması olan parkomat sistemi, Şubat ayının başı itibari ile sonlandırıldı ve yol üzerinde para ödeme noktaları olan parkomatlar kaldırıldı.

KISA SÜRELİ PARK SİSTEMİ GELİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Parktek firması arasında yapılan 10 yıllık sözleşmenin bitmesinin ardından, Samsun’da yol üstüne araç park etmek ücretsiz hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, bu durumun uzun sürmeyeceğini belirterek yeni sistem parklanma üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

YENİ SİSTEM ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN arasında yeni bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Başkan Demir, uzun süre parklanmayı ortadan kaldıran yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Uygulanacak yeni sistemin ücretli olup olmayacağı hakkında detaylı bilgi vermeyen Başkan Demir, “vatandaşların lehine olacak bir proje çalışması” demekle yetindi.

Kaynak: Gerçek Taraf