Samsun'da Parktek kaldırılıyor mu?

TAKİP ET

Samsun'da araç sayısının artması ile birlikte otopark sorunuda aynı oranda artıyor. Yol üstü otopark işletmeciliği yapan Parktek uygulamasının kaldırılacağı, yerine belediye tarafından bir çalışma yapılacağı öne sürüldü.

Samsun’da son yıllarda artan araç sayısı, otopark sorununuda devamında getirdi.

PARKTEK İŞLETİYOR

Dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından özel bir firmaya verilen, yol üstü otopark işletmesi Parktek tarafından yapılıyor.

VATANDAŞLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Samsun’da bulvar yolları ve sar sokaklarının bir şeridi yol üstü otopark olarak kullanılıyor. Bu uygulama bazı vatandaşlar tarafından olumlu karşılansa da, uygulamanın başladığı günden itibaren bazı vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

BÜYÜKŞEHİR ÇÖZÜM ARIYOR

2011 yılından beri faailiyet gösteren parkomat uygulaması Parktek firması tarafından işletiliyor. Son yıllarda artan araç sayısı ile birlikte otopark sorununun sürekli yaşandığı Samsun’da, büyükşehir belediyesi tarafından çözüm arandığı öğrenildi.

İŞLETMEYİ BELEDİYE YAPACAK

Alınan bilgilere göre, yol üstü otopark işletmesi Samsun Büyükşehir Belediye tarafından işletileceği, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ise parkomat uygulamasının kaldırılacağı öne sürüldü.