Samsun'da ki EDS cihazları kimler tarafından kuruldu? Radar Hız tespiti mi yapıyor?

TAKİP ET

Samsun'da bu ay içinde kurulan 7 adet EDS cihazının hangi kurum tarafından kurulduğu açıklanmazken, EDS cihazlarının radar kontrolü yapıp yapmadığı merak konusu oldu. Gerçek Taraf haber sitesi merak edilen tüm konuları araştırdı. İşte detaylar…

SAMSUN’A YENİ EDS’LER
Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) cihazları Samsun’da kentin muhtelif yerlerine kurulmaya başlandı.

12 ADET EDS CİHAZI VAR
Daha önceden 5 adet olan EDS cihazı, Samsun Valiliği önüne kurulan ve Gazi Caddesi gidi şehrin belli yerlerine 7 adet daha EDS cihazı eklenerek bu sayı 12’ye çıkarıldı.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ
EDS cihazlarının radar hız tespiti yaptığını öne süren vatandaşlar, radar kontrolü yapıldığına dair her hangi bir trafik işaretinin bulunmadığını belirterek, EDS cihazlarına tepki gösteriyor.

EDS CİHAZLARINI HANGİ KURUM YERLEŞTİRDİ?
Bu ay içerisinde şehir merkezine konumlandırılan EDS cihazlarının hangi kurum tarafından yerleştirildiği açıklanmazken Gerçek Taraf haber sitesi, EDS cihazlarının arkasında ki kuruma ulaştı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KURMADI
Vatandaşlar tuzak yöntemiyle radar tespiti yaptığını öne sürdüğü EDS cihazlarının Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulduğunu iddiia ederken, durumun öyle olmadığı ortaya çıktı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YERLEŞTİRİLDİ
Gerçek Taraf haber sitesinin edindiği bilgilere göre, EDS cihazlarının Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulduğu bilgisine ulaşıldı.

RADAR HIZ TESPİTİ YAPMIYOR
EDS cihazlarının, kent güvenliğine katkı sunması amacıyla yapıldığı, radar hız tespitinin olmadığı öğrenildi.

ŞÜPHELİ ARAÇLARI TAKİP EDİYOR
EDS cihazlarının sadece plaka tanıma sistemi şeklinde çalıştığı, bu amaçla birlikte çalıntı araç ve şüpheli araçların tespitinin yapılması için yerleştirildiği öğrenildi.