Samsun'da kaç Suriyeli ve Iraklı Mülteci Var?

TAKİP ET

Samsun'da ne kadar Suriyeli yaşıyor, Samsun'da kaç Iraklı var, Samsun'da ne kadar yabancı ve göçmen yaşıyor? Samsun'da ne kadar Afganistanlı yaşıyor?

Samsun’da mülteci sayısı, yeni gelen mülteciler ve yeni doğan bebekler ile her geçen gün artıyor.

GerçekTaraf.com haber sitesinin edindiği bilgilere göre Samsun’da kaç Suriyeli, kaç Iraklı ve ne kadar Afganistan uyruklu mülteci olduğu sayısına ulaşıldı.

Sanılanın aksine Samsun'da en çok mülteci Suriyeli değil, Irak uyruklu mülteci yaşıyor. İşte Samsun'da sayılarına göre mültecilerin uyrukları;

SAMSUN’DA NE KADAR IRAKLI VAR?

Samsun’da yaşayan mülteci sayısında başı Iraklı uyruklular çekiyor. Edinilen bilgilere göre Samsun’da 22 bin 790 Iraklı yaşıyor.

SAMSUN’DA NE KADAR SURİYELİ VAR?

Samsun’da sanıldığının aksine en fazla mülteci sayısı Irak vatandaşı olurken, ikinci sırayı Suriye alıyor. 2019 verilerine göre Samsun’da 6 bin 310 Suriyeli mülteci yaşıyor.

SAMSUN’DA NE KADAR AFGAN VAR?

Afganistan’da ki sürekli savaş haliyle, ülkelerini terk ederek Türkiye’ye gelen Afganlıların bir kısmı da Samsun’a gönderildi. 2019 verilerine göre Samsun’da, bin 320 Afganistan uyruklu mülteci yaşıyor. Bu sayı ile Afganlılar üçüncü sırayı alıyor.

SAMSUN’DA NE KADAR İRANLI VAR?

Samsun’da yaşayan İranlı mülteci sayısı ise 638 kişiden oluşuyor. Bu sayıya göre İranlılar, dördüncü sırada yer alıyor.

GERİ KALANLAR FARKLI ÜLKELERDEN

Samsun’da yaşayan diğer ülke vatandaşları da 2 bin 48 olarak biliniyor.

SAMSUN’DA MÜLTECİ SAYISI NE KADAR

GerçekTaraf.com haber sitesinin edindiği bilgilere göre Samsun’da yaşayan mülteci sayısı toplam 31 bin 626 kişiden oluşuyor.

Kaynak: GercekTaraf.com