Samsun'da Hekimler, Doktorlar İş Bıraktı

TAKİP ET

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, şiddetin önlenmesi ve maaşların arttırılması talebiyle yurt genelinde iş bırakma kararı alan Hekim Sendikaları'na üye doktorlar Samsun'da da iş bıraktı

Hekim Birliği Sendikası ve Tabip-Sen tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Hekim Birliği Sendikası ve Tabip-Sen; sağlıkta şiddetin önlenmesi, ekonomik, sosyal, meslekî hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi ile idari, mali, hukuksal, mesleki ve sosyal sorun ve mağduriyetlerin giderilmesini sağlamak amacı ile; 17-18 Şubat 2022 tarihlerinde, (Acil Servis, COVID, doğum salonu, diyaliz üniteleri, 112 hizmetleri, onkoloji ve hematoloji poliklinikleri, adli vakalar ve yatan hasta servis hizmetleri gibi acil ve özellikli birimler hariç) tüm kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında İş Bırakma Eylemi yapılması Kararları almışlar idi.

Hekim-Sen, Hekim Birliği Sendikası ve Tabip-Sen’in aldığı 2 tam günlük İş Bırakma Eylemi, (17.02.2022) bu sabah başladı.

“Samsun’daki İş Bırakma Eylemi’ne Hekim meslektaşlarının katılımının yüksek olduğunu” belirten, Hekim Birliği Sendikası Samsun İl Temsilcisi (Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde görevli) Uzman Doktor Pınar Çelikkıran Erdem; “İnsan için var olan hekimlik meslek ve sanatı, toplum nezdinde maddi ve manevi olarak değersizleştirilmektedir. Saygı ve kutsallık bir yana Biz Hekimler, artık maddi ve manevi olarak TÜKENİYORUZ. Şiddete uğruyor ve ÖLDÜRÜLÜYORUZ. İnsana can vermek için çıktığımız bu yolda gerçekten CANIMIZI VERİYORUZ. Tıpkı hakkınız ödenmez denip de gerçekten HAKKIMIZIN ÖDENMEDİĞİ gibi. Bu değersizleştirilmenin sancılarını sadece biz hekimler değil sağlığı ve hayatı için çabaladığımız hastalarımız da doğrudan veya dolaylı olarak yaşamaktadır.” dedi.

HekimSen adına Genel Başkanı Dr. Adil Kurban yaptığı açıklamada; “Bu ülkenin en çetin sınavlarına, en sıkıntılı eğitim sürecine göğüs germiş olan biz hekimleri yoksulluk sınırının altında maaşa; birbirimizle yarışalım sizi unutalım diye performansa; emeklilikte dahi çalışmaya; akla zarar, hukuka aykırı yollarla edindiğiniz şikayetlerle uğraşmaya; Tüketici Mahkemeleri’nde görülen astronomik tazminat davalarına; vatan toprağından ayrılmak maksadıyla yabancı dil kurslarına; dövülmeye, sövülmeye, hatta öldürülmeye mahkum ettiniz! İnsan doğasına aykırı çalışma koşullarından eve dönerken uyuyakalıp can verdirttiniz!” diyerek Hekim Sendikaları’nın İş Bırakma Kararı alma sürecine ve zorunluluğuna dair tespitlerde bulundu.

Tabip-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Erçek ise; “Hekimler’in birçok sorunla boğuşmak zorunda bırakıldığını” belirterek “En öncelikli ve aciliyet arz eden konular olan; Hekimler’in özlük haklarının yok olmasına, her geçen gün artan ve boyut değiştiren sağlıkta şiddete, haksız ve mesnetsiz olarak açılan ve tüm hekimleri baskı altına alan malpraktis davalarına dikkat çekmek ve artık dayanılmaz hale gelen bu sorunları çözebilmek için” İş Bırakma Eylemi yapıldığını belirtti.

Samsun ili ve ilçelerindeki tüm kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında Hekimler’in yoğun ilgi ve katılım gösterdiği İş Bırakma Eylemi, (18.02.2022, Cuma) Yarın da tam gün sürecek.