Samsun'da EDS'ler kime ait, EDS radarlar ceza kesiyor mu?

TAKİP ET

Samsun Atatürk Bulvarında kurulan EDS cihazlarının radar cezası kestiği söylentilerinin üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir açıklama yaptı.

Samsun Atatürk Bulvarında kurulan Elektronik Denetleme Sistemi olarak adlandırılan EDS radar cihazları hangi kurum tarafından yerleştirdiği ve EDS’lerin radar cezası kestiği söylentileri üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir açıklama yaptı.

EDS EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN

Başkan Demir, “EDS bize ait bir sistem değil. Tamamen Emniyet Müdürlüğümüzün yönetiminde olan bir sistem. Bizim akıllı kavşaklarda ekstra radar, hız ölçümü gibi bir sistem olmayacak. İçişleri Bakanlığında projeyi onaylatırken bu konuda anlaştık” dedi.

ATATÜRK BULVARINDA HIZ LİMİTİ 82 OLACAK

Atatürk Bulvarı’nda hız koridorları olacağını ifade eden Başkan Demir, “ Emniyet Müdürlüğümüzle yeni görüştük. Atatürk Bulvarı’nda hız limiti 70 kilometreden 82 kilometreye çıkacak. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarındaki Kavşağı da bu sisteme dahil ettiğimizde orada da şu an 70 kilometre olan hız sınırını 82 kilometreye çıkartılacak" diye konuştu.