Samsun'da AK Parti'ye hangi belediye başkanı geçecek?

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti'ye geçecek belediye başkanları olduğunu açıkladıktan sonra gözler Samsun'a çevrildi. Samsun'da AK Parti'den CHP ve İyi Parti'ye kaptırılan belediye başkanları konuşulmaya başladı.

‘100 BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ’YE GEÇECEK’
Önümüzdeki günlerde diğer partilerden 100’e yakın belediye başkanının AK Parti rozeti takacağını ifade eden Grup Başkanvekili Bülent Turan, şunları söyledi:

“Başlıyoruz, her hafta 5 arkadaşımız, her partiden bir belediye başkanımız tören ile AK Parti’ye katılacak. Yüze yakın farklı belediyelerden AK Parti’ye katılım olacak. Birileri kavga ederken AK Parti’nin nasıl büyüdüğünü beraber göreceğiz. AK Parti devlet partisi oldu diyorlar, bir defa devletçi olmak bir şeref. Biz millet ile beraber yürüdük. Bizi devletçilikle suçlayacak en son parti CHP olmalı. Dünya'da hiçbir partinin bankada hissesi yok ama CHP’nin var. Tek partili hayatta İş Bankası hisseleri CHP’nindi. Çok partili sisteme geçildi ama CHP hisseleri, Hazine'ye bırakmadı. CHP sağduyulu bir şekilde meseleye bakıp bu tarihi hareketi ortaya koyar, tüm hisselerinizi hazineye bırakırsa ayakta alkışlarız.”

GÖZLER SAMSUN’A ÇEVRİLDİ
Bülent Turan’un açıklamasından sonra gözler bir anda Samsun’a çevrildi. AK Parti’nin Samsun’da CHP’ye kaptırdığı Atakum Belediyesi ve İyi Parti’ye kaptırdığı İlkadım Belediyesi konuşulmaya başladı.
CHP tabanının AK Parti’ye zıt olduğu gerekçesiyle CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin geçiş yapmayacağı netleşirken, 31 Mart seçimlerinde MHP’den aday olamayınca İyi Parti’den aday olarak seçimlerde İlkadım Belediyesi Başkan koltuğuna oturan Necattin Demirtaş’ın İyi Parti’den istifa ederek MHP’ye geçiş yapacağı konuşulmuştu.

Kulislerde Necattin Demirtaş’ın İyi Parti’den istifa ederek MHP ya da AK Parti’ye geçiş yapılacağı konuşuluyordu. Bülen Turan’ın “100 Belediye başkanı AK Parti’ye geçiş yapacak” açıklamasından sonra Samsun’da bu ismin Necattin Demirtaş olabileceği konuşulmaya başladı.

İlkadım Belediyesi’nde, İyi Partililer ikiye, CHP’liler, MHP’liler ve Demirtaşçılar olmak üzere toplamda 5 ayrı görüşün olduğu, başkan Necattin Demirtaş’ın bu karmaşayı zorluk çekerek idare etmeye çalıştığı ve çok yorulduğu biliniyor.

Öte yandan, 31 Mart seçimlerinde AK Parti cephesinin CHP ve İyi Parti’nin kurduğu Millet İttifakı’nın kabullenmeyerek ‘Zillet İttifakı’ olarak isimlendirdiği ve İlkadım’da ki seçimlerde Necattin Demirtaş’ı MHP’liler ve AK Partililer ağır bir dille eleştirmişti. Demirtaş’ın AK Parti’ye geçiş yapabileceği iddiası AK Parti tabanında bu nedenle tepki ile karşılanacağa benziyor

Kaynak: Gerçek Taraf