Samsun ve Türkiye genelinde Sağlık Ocakları grev nedeniyle kapalı

TAKİP ET

Samsun'da aile hekimliği merkezlerinin bir çoğunda bugünden itibaren iş bırakma eylemi yapılıyor. Sabah doktor randevusuna giden bir çok vatandaş, Sağlık Ocaklarından muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldı.

2179 SAĞLIK OCAĞI KAPALI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimlerinin haklarını gasp eden yönetmelik değişikliği nedeniyle bugün iş bıraktı.

Güvencesiz, ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı ve performansa dayalı çalışma koşullarının dayatıldığını iddia ettikleri yeni yönetmeliğe karşı Türkiye çapında 2 bin 179 aile hekimi istifa dilekçesi verirken, 2 bin 514 hekim ise iş bırakma kararı aldı.

"HAKSIZLIK VARSA BİZ YOKUZ"

Samsun'da bir çok aile hekimi de bu gün federasyonun aldığı karar sonrasında iş bıraktı. İş bırakan sağlık ocaklarının kapılarına asılan "Haksızlık varsa biz yokuz" mesajının yer aldığı afişleri gören vatandaşlar muayene ve aşı olamadan sağlık ocaklarından geri dönmeye başladı.

11 GÜN KAPALI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından organize edilen grevin 16 Ağustos ile 27 Ağustos tarihleri arasında süreceği ve toplamda 11 gün eylem yapılacağı bildirildi.

SAMSUN’DA KAPALI OLAN ASM’LERE TUTUTANAK TUTULACAK

Gerçek taraf haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır’a açıklama yapan, Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç; “Samsun genelinde 450 aile hekimliği merkezi (ASM) var. Bireysel olarak hekimler iş yavaşlatma için grev yapabilirler ama ASM’leri kapatmak söz konusu olamaz. ASM’lerin kapatılması suçtur. Samsun’da kapalı olan ASM’ler hakkında tutuanak tutacağız. Şuan Samsun’da grev nedeniyle kapalı olan ASM’lerin sayısını netleştirmeye çalışıyoruz.

“SAĞLIĞIN GREVİ OLMAZ”

Sağlık ocaklarında yaşanılan mağduriyete tepki gösteren vatandaşlar "Sağlığın grevi olmaz, iş yavaşlatma olabilir ama iş bırakıp sağlık ocaklarının kapılarına kilit vurmaya kimsenin hakkı yok" diye belirtti.