Samsun Valiliği'nden 100. Yıl Logosuna Açıklama

TAKİP ET

Samsun Valiliği tarafından hazırlatılan 'Kurtuluşa Giden Yol' isimli kitapta 100. Yıl logosunun farklı kullanılmasına ilişkin valilikten açıklama yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs1919’da Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal mücadelesini 100. Yıl döneminde Cumhurbaşkanlığı tarafından 100. Yıl logosu hazırlandı.

LOGO ERDOĞAN TARAFINDAN BELİRLENDİ

19 Mayıs1919’un 100. Yıl logusu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlendi.

VALİLİKTEN FARKLI 100. YIL LOGOSU

Samsun Valiliği ise 19 Mayıs 1919'un 100.yılı anısına ödüllü çocuk kitapları yazarı Ömür Kurt'un Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde hazırladığı resimli “Kurtuluşa Giden Yol” isimli kitapta 100. Yıl logosunun farklı olduğu görüldü. Samsun Valiliği’nin çocuklara ücretsiz dağıttığı “Kurtuluşa Giden Yol” isimli kitapta 100. Yıl logosunda Atatürk’te yer aldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Samsun Valiliği tarafından 23 Nisan etkinliklerinde çocuklara dağıtılması için hazırlanan 100. Yıl logosu için, valilik açıklama yaptı.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Şubat ayında, yaklaşmakta olan 100. Yıl etkinlikleri için valiliğimizce 3 logo Samsunluların tercihine sunulmuştu.

Oylamaya sunulan logolardan sonsuzluk anlamına gelen, ay yıldızlı ve Atatürk’lü logo birinci seçildi. Logonun belirlenmesiyle birlikte etkinliklerimiz için birinci seçilen logoyu kullanmaya başladık. Tişörtler ve kitap basımı yaptık. Haberde bahsi geçen “Kurtuluşa Giden Yol” isimli kitabun basım işleride o zamanlarda yapılmıştı. Cumhurbaşkanlığımız tarafından 19 Mayıs 1919 Kurtuluş Mücadelesi’nin 100. Yılı için 20 Nisan’da hazırlanan logodan sonra, bizim tarafımızdan hazırlatılan 100. Yıl logosunu bir daha kullanmadık. “Kurtuluşa Giden Yol” isimli kitap daha önceden basıldığı için, kitapları değerlendirmek için 23 Nisan etkinliklerinde çocuklarımıza dağıttık