Samsun'un konuştuğu bu fotoğraf için açıklama yapıldı

TAKİP ET

MHP'den aday olamayınca istifa ederek İyi Parti'den aday olarak seçimlere giren, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın çok sert eleştirilerine hedef olan Necattin Demirtaş'ın, Ramazan Bayramı'nda Karapıçak'ı ziyaret etmesi Samsun'un gündemine oturdu. O ziyaret hakkında ilk açıklama geldi.

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak’ı makamında ziyaret ederek bayramlaşan eski MHP’li İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Karapıçak ile sohbet etmişti. Bu ziyaret kentte gündem oldu. İl Başkanı Karapıçak, ziyaret ile ilgili konuştu. 

SADECE SOHBET ETTİK  

MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Necattin başkan insani olarak partiye bayramlaşmaya geldi. Bir belediye başkanı sadece kendi partisini değil de her partiyi ziyaret eder. Bizim bayramlaşmamız vardı bayramın 2. Günü. Parti değiştirecek falan öyle bir konu yok. Kendi partisine de gitti. Sadece bayramlaştık ve 20 dakika çayımızı içtik” diye konuştu.

BEN YAPMAM GEREKENİ YAPTIM

“Bayramlar vuslat günü” diyen Karapıçak, “Necattin başkan hiçbir zaman bize karşı sert bir üslup takınmamıştı. Cumhur İttifakı’nın il başkanı olarak sert bir üslup takınan bendim. O gitti bir parti tercih etti ve aday oldu seçim kazandı. Siyaseten benim yapmam gereken eylemler belliydi, onları yaptım. Bu düşmanlığı ortaya getirmez, husumet oluşturmaz. Necattin beyin kendi söylemi de öyleydi, ‘Ben MHP’de siyasete başladım, MHP devam edeceğim ve orada öleceğim’. Bunlar kendi söylemleriydi. Milliyetçi Hareket Partisi’de yol geçen hanı değil. Transfer edecek mi? İstifa edenler ne olacak? Bunlar genel başkanın bileceği iş. Biz bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin çıkarlarını kim gözetecekse biz onlarla devam edeceğiz. Bu CHP olur, AK Parti olur, İYİ Parti olur. Burada önemli olan Samsun ve İlkadım halkının kazançlarıdır. Bizim güdeceğimiz siyaset budur” ifadelerini kullandı.