Samsun TSO seçimleri Kasım ayında yapılması bekleniyor

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri için Samsun İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na seçim takvimi ile ilgili süreci başlatma üzere girişimde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri için Kasım ayının ilk haftası yapılması beklenen seçim takvimi önümüzdeki günlerde açıklanacak. Organ seçimlerinde meslek komiteleri ve meclis üyelerinin seçimleri yapılacak. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda 40 farklı meslek grubunda yapılacak olan seçimlerde meclise seçilen meclis üyeleri 2 hafta içerisinde yapılacak olan 2. tur seçimle yönetim kurulunu ve yönetim kurulu başkanını seçecek.

3 dönem ve toplam 13 yıldır Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı olan Salih Zeki Murzioğlu yeniden başkan adayı olduğunu deklare etti. Murzioğlu yeniden aday olmasına neden olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun adını ve isteğini kullanarak ‘Rıfat bey benim bir dönem daha TOBB yönetiminde olmamı istiyor’ dediği öğrenildi. Samsun TSO’daki 40 meslek gruplarında desteklenerek aday olacak meclis üyelerinin listelerinin tamamlandığını da yakın çevresine söyleyen Murzioğlu 4. dönem başkanlığa hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlerde rahatsız olan Murzioğlu, yakın çevresine ‘Yeni dönemde Samsun Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim kuruluna girmek istemiyorum’ diyerek eleştirileri en aza indirmek istiyor. Bu açıklama ise kulislerde ‘Gıda OSB’de rant bitti sıra tersane alanına yeni yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nde mi?’ sorusunu akla getiriyor. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlerde Gıda Organize Sanayi (OSB)’de ortağı ve sahibi olduğu 2 şirkete bedelsiz tahsisli yer aldığı, oğluna ise köşe başında en güzel parseli tahsisi bozulan bir şirketin yerini verilmesine öncülük ettiği, Gıda Organize Sanayi (OSB) Müdürü olarak oğlunun kayınbiraderi Serhat Semizoğlu’nu atadığı haberlere yansımıştı. Oğluna tahsis edilen bedelsiz parsele yapılan soğuk hava deposunun işletmesi için farklı bir şirkete kiraladığı da kulislerde konuşulmakta. Yasa gereği organize sanayi bölgelerinde üretim dışında depolama tesisi olması yasak. OSB’lerde bu sorunu küçük bir üretim hattı göstererek ve kapasite raporu alarak aşıyorlar.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Salih Zeki Murzioğlu’nun yönetim kurulunda olan alt yapı müteahhidinin, Samsun Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin gelişim alanı olan 2. etap altyapı ihalesine girdiği, ihalede yüksek fiyat verdiğinden dolayı elendiği de TSO yönetim kurulunda konuşulan bir konu.

Tersane alanı olarak belirlenen alanın yeni Organize Sanayi Bölgesi olması sonrasında Gıda İhtisas OSB’nin yönetim kuruluna girmek istemeyen Murzioğlu’nun yeni OSB yönetim kuruluna girip girmeyeceği ise merak konusu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın 5 Kasım’da ilk tur seçimlerini yapması bekleniyor.