Samsun Şehir Hastanesi projesi durduruldu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'En büyük hayalim' dediği şehir hastaneleri projeleri ekonomideki kötü gidişata takıldı. Samsun'da yapılması planlanan 900 yataklı şehir hastanesi ihale edilmeden rafa kaldırıldı. Hastane kamu- özel ortaklığı ile yapılacaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şahsımın sağlık alanında zirve olarak gördüğüm hayalimdi” dediği şehir hastanelerini de ekonomideki kötü gidişat vurdu. Uzun zamandır yapılması planlanan ancak ihalesi yapılmayan Samsun Şehir Hastanesi projesi de etkilendi. 1550 yatak kapasitesi ile Samsun’un en büyük sağlık merkezi olması planlanan Samsun Şehir Hastanesi, 3 farklı hastaneyi bünyesinde barındıracaktı. Dönemin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaklaşık 2 yıl önce ihalenin kısa sürede yapılacağını ve 2018 yılı içinde de yapımına başlanacağını söylemişti. Seçim dönemi Samsun’da miting yapan Erdoğan ise ihale sürecinin devam ettiğini açıklamıştı.

KARAR VERİLEMEDİ

Samsun Şehir Hastanesi’nin yer tespiti çalışmaları sırasında karar verilen ilk yer İlkadım ilçesiydi. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın daha büyük bir arazi talebi üzerine hastanenin adresinin Canikli ilçesine taşınmasına karar verilmişti. Ormanlık bir araziye sahip olan ilçede, hastane inşaatı için ağaçların kesilecek olması ise tartışma konusu olmuş, çevreciler bu duruma karşı çıkmıştı.

2018'DE BAŞLAYACAKTI

İhalesi yapıldıktan sonra inşaat çalışmalarına 2018 yılının içinde başlanması planlanan şehir hastanesinin bitirilmesi için verilen süre 2,5 yıldı. Yani inşaat süreci göz önünde bulundurulduğunda en geç 2021 yılında hastane tamamlanacaktı.