Samsun Piazza AVM, daha fazla para kazanmak uğruna Koronavirüs tedbirine uymadı

TAKİP ET

Dünya'da hızla yayılan ve Türkiye'ye de sıçrayan koronavirüs salgını için çok sıkı önlemler alınmaya devam ederken, Samsun Piazza AVM için 12.00 - 20.00 saatleri açık kalmalı uyarısına uymayan AVM yönetimi uyarıya karşı çıktı.

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıklar koronavirüs salgınını en hafif şekilde atlatabilmek için teyakkuza geçti. Türkiye koronavirüs tedbirleri ile dünyanında gündemine oturdu. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tedbirleri, uyarıları vatandaşlar tarafından dikkate alınarak titizlikle uygulandığı gözlemlendi.

AVM BİRLİĞİ TOPLANDI
Korona virüs tedbirleri üzerine halkın en yoğun şekilde bir arada olduğu AVM'lerde de önlemler alındı, bu tedbirleri karara bağlamak ve görüşmek üzere Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği Başkan Prof. Dr. Hüseyin Altaş başkanlığında acil toplandı.

AVMLERİN AÇIK KALMA SÜRELERİ SINIRLANDIRILDI
Koronavirüse karşılık alınacak tedbirleri görüşmek üzere bir araya gelerek toplantı düzenleyen Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği, AVM'lerin açılış kapanış saatlerini sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında olacağını belirtti. ADY ayrıca 12.00 - 20.00 arasında çalışmak isteyen kiracılara tavsiyede bulunduğunu ifade ederek, kiracıların hiç bir baskıya sebebiyet verilmeden 12.00- 20.00 arası hizmet verebileceğini ifade etti.

Ayrıca AVM'lerde çocuk oyun alanlarının kapatıldığını bildirdi.

Bu kararın ardından Türkiye'de birçok AVM tavsiye niteliğindeki ve Türkiye için büyük önem taşıyan insan sağlığı için büyük önem arz eden bu tedbiri uygulamaya başladı.

PİAZZA AVM KARARA UYMADI
Piazza AVM'den kiracılarına yapılan yazılı açıklamada ,kararın tavsiye niteliğinde olduğunu ve çalışma saatlerinde değişiklik olmadığı yönünde resmi yazı gönderdi.

Piazza AVM Türkiye korona virüs tedbilerini her alanda titizlikle uygularken vatandaşın en yoğun olduğu kapalı alan olan AVM nin korona virüse duyarsız kalması tepkilere neden oldu.