Samsun Kalem Erbabı istişare toplantısı yapıldı

TAKİP ET

Samsun Kültür İl Müdürlüğü, Kalem Erbabı istişare toplantısının ilki güz dönem olarak Gazi Halk Kütüphanesinin toplantı salonunda yapıldı!

Samsun’un fikir ve sanat; şiir, roman, hikâye, halk şiirinin öncü isimlerinin, Samsun hakkında eser sahibi akademisyenlerin, belediye temsilcilerinin ve İl Kültür Müdürlüğü birim müdürlerinin bir araya geldiği toplantının ilkinde katılımcıların Samsun kültür, sanat ve fikir dünyası hakkındaki görüş ve önerileri değerlendirildi. 

Samsun fikir, sanat ve edebiyat meselelerinin de konuşulduğu kahvaltılı toplantıda şehre dair çeşitli fikir alış verişi, sanat ve edebiyat camiasının meseleleri ve çözüm önerileri ve Samsun İl Kültür Müdürlüğünün yapacağı çalışma ve faaliyetler konuşuldu. 

Toplantının başkanlığını Samsun İl Kültür Müdürü Adnan İpekdal’ın yaptığı programda, şair, yazar, ses ve söz sanatçısı, belediye temsilcileri ve akademisyenler Samsun’u kültür ve sanat cephesinden masaya yatırarak olumlu ve olumsuz yanlarının değerlendirmesini yaptı.

İkincinin kış dönemi olarak önümüzdeki ay sonunda yapılacak programa, Samsun İl Kültür Müdürü Adnan İpekdal’ın yanı sıra, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ömer İdris Akdin, İlkadım Belediyesi Kültür’den sorumlusu Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Kurtuluş Özçelik, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Akasyamhaber Genel Yayın Yönetmeni ve Diriliş Postası Köşe yazarı Recep Yazgan, Şair, yazar ve tiyatrocu Ersin Erge, Romancı, şair Doğan Kan, Şair Adem Alan, Halk Şairi Kenan Yavuzarslan, OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, OMÜ Eğitim Fakültesi Sekreteri Tevfik Demir, Samsun Üniversitesi İktisadi İdari ve sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, Samsun Müze Müdürü Kenal Sürül, OMÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kasım Oyarçin, Yazar Adnan Öz, Şair Mimar Mustafa Karaosmanoğlu katıldı.