Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde skandal olaylar

TAKİP ET

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu'nun, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu amiri olarak görevlendirdiği Mehmet Baysal'ın kardeş ve arkadaşlarını personel gibi gösterdiği ve şahısların salonda organize edilen müsabakalardan haksız kazanç elde etmelerine öncü olduğu ortaya çıktı. Olayı araştıran Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, tehdit edildiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Daha önce sahte müfettiş olayıyla gündeme gelen Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, şimdi de usulsüz görevden almayla gündemde.

Kasapoğlu’nun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu yetkilisini gerekçe göstermeden yerine atadığı Mehmet Baysal’ın kardeş ve arkadaşlarını personel gibi göstererek, salonda organize edilen müsabakalardan para almasına öncü olduğu ortaya çıktı. Söz konusu olaylarla ilgili kurumdaki tanıdıklarıyla görüşme yapan Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, tehdit edildiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

KASAPOĞLU GEREKÇESİZ GÖREVDEN ALDI
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu’nun, İlkadım Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nun amiri Hakan Oran’ın görev yerini hiç bir neden göstermeden değiştirerek ARGE Birimi’nde görevlendirdiği ve onun yerine ise işçi kadrosundaki güreş antrenörü Mehmet Baysal’ı kurum amiri yaptığı ortaya çıktı. İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu daha önce de bir tanıdığını müfettiş olarak tanıtıp, İlkadım İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü personelinin ifadelerini almasıyla gündeme gelmişti.

KARDEŞİNİ PERSONEL GİBİ GÖSTERDİ
İddialar devam ederken, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu amiri yapılan Mehmet Baysal’ın, atandığı salonunda illegal kazanç mekanizması kurduğu kaydedildi. İddiaya göre Mehmet Baysal, söz konusu spor salonunda görev yapmayan kardeşini ve arkadaşlarını personel gibi göstererek, burada düzenlenen müsabakalardan haksız kazanç sağlamalarına öncü oldu.

SENDİKA BAŞKANINA “ARACIYA NE YAPARLAR?” TEHDİDİ
Bazı basın yayın organlarına da yansıyan skandal iddialarla ilgili kurumda çalışan tanıdıklarıyla fikir alışverişinde bulunduğunu söyleyen Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, görüşmeleri nedeniyle Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Tesis amirliğine atanan Mehmet Baysal’dan tehdit ve hakaretler aldığını söyledi. Başkan Fevzi Gül, “Şahsım olarak bende herkes gibi olayları basından öğrenerek haberi okudum ve olayların doğruluğunu öğrenmek için aynı iş yerinde çalıştığım arkadaşlarımla haberi paylaştım ve konu üzerine arkadaşlarımla fikir alışverişinde bulunduk. Kendisi hakkında basında çıkan olumsuz haberleri okuyup, yalnızca birlikte çalışmış olduğum arkadaşlarımla haberi paylaştığımı öğrenen ve bu durumdan rahatsızlık duyan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Tesis Amiri pozisyonunda bulunan İşçi kadrosunda antrenör olarak istihdam edilen Mehmet Baysal, sosyal medya aracılığı ile; “aracıya ne yaparlar, aracılık iyi bir şey değil” diyerek şahsıma tehdit içeren yazılı mesaj atmış ve bunun üzerine bende kendisini arayıp konuşmak istediğimde de telefon görüşmelerinde yine şahsıma ağıza alınmayacak cümlelerle; “seninle görüşeceğiz lan, aracılık yapıyorsun, bunun hesabını vereceksin” diyerek yine tehditkar sözlerini devam ettirdi. Kendisi ile daha fazla muhatap olmak istemediğimi belirterek, kısa ve öz konuşup, yaptığının ve izlediği yolun yanlış olduğunu belirterek, kimse ile şahsımın bir hesabı olmadığını, ama şahsım ile hesabı olan var ise devletin adliyesi, savcısı olduğunu ve şahsıma sosyal medya üzerinden yazmamasını ve bir daha beni rahatsız edecek şekilde telefon ile aramamasını belirterek aramızdaki telefon görüşmesini sonlandırdım” diye konuştu.

GÜL: DOĞRU İŞ YAPAN BÖYLE CEVAP VERME’
Fevzi Gül, “Şimdi buradan kendisine seslenmek istiyorum; madem amirliğini yaptığınız tesiste doğru işler ve uygulamalar yapıyorsunuz, neden hakkınızda basında çıkan iddialara bu kadar büyük, olur, olmaz tepkiler veriyorsunuz? Doğru işler yaptığını düşünen bir insan, iddialara önem ve kulak vermez. Hatta şahsınızı rencide eden, yada ortada yalan yanlış bir haber söz konusu var ise hukuk yollarını işleterek haklarınızı ararsınız. İnsanlara külhan beylik, kabadayılık yaparak, hakaret ve tehdit ederek bir yerlere varamazsınız. Devletin kanunları, yasaları var. Herkesin de bildiği gibi dağ başında orman kurallarını işleterek, insanlara gözdağı vermek vahşi doğada yaşayan hayvanlara özgü bir durumdur. Yaşanan bu süreçte Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Tesis Amiri pozisyonunda bulunan İşçi kadrosunda antrenör olarak istihdam edilen Mehmet Baysal, bir kamu çalışana yakışmayan tavır ve üslup sergilemiş, devletin temsil makamını küçük düşürücü hal ve hareketlerde bulunmuştur. Kamu kurumları kimsenin öyle istediği gibi kafasına, zevkine babasının çiftliği gibi yönetileceği yerler değildir. Kanun ve yönetmeliklerin uygulanması gerekir. Keyfiyetten uzak, devlet memurlarına ve bir kamu çalışanına yaraşır bir üslupla çalışanlara ve vatandaşa davranılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

‘İDARECİLERDEN DE TEHDİT ALDIM’
Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, "Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Tesis Amiri pozisyonunda bulunan İşçi kadrosunda antrenör olarak istihdam edilen Mehmet Baysal ile aramızda geçen bu çirkin hadiseler devam ederken, kendisine yakın bazı idareciler de şahsıma aba altından sopa gösterircesine, 4688 Sayılı Sendikalar kanunu ve Başbakanlık genelgelerinden bi haberdar olsalar gerek, sosyal medya hesapları üzerinden, “Kamu Kurumu, sendika temsilcisini istediği yere atamak zorunda mı” gibi paylaşımlar yaparak akıllarınca; “aklını başına topla, yoksa biz toplayıp, görev yerini değiştiririz” deme cesaretini ve cüretini göstererek şahsımı caydırma ve yıldırma politikalarını devreye sokmuşlardır. Bu yapılanların bilinçsiz ve cahilce yapıldığını bilmeleri gerekir. Burası bir muz cumhuriyeti değildir. Yaşadığımız yer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir” dedi. 

‘SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM’
Fevzi Gül, şöyle devam etti: “Mustafa Dağıstanlı Spor salonu Tesis Amiri olarak görevlendirilen İşçi kadrosundaki Mehmet Baysal hakkında tehdit ve hakaretten avukatım aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ayrıca kişi hakkında idari soruşturma açılabilmesi ve yasalara aykırı olarak yapılan görevlendirilmesinin iptali için Samsun Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da müracaatta bulunacağım.”


Kaynak: Diyekonustu.com