Samsun emlak fiyatlarında 'Fırsatçılar' polemiği

TAKİP ET

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney, artan emlak fiyatları için emlakçıların ve aracıların fırsatçılık yaptığını ifade etti. Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral ise, emlak fiyatlarını emlakçıların arttırmadığını, fırsatçı ifadesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut alımı için 0,89 ile 0,99 faizle konut kredisi faizini açıklamıştı. Kredi faizlerinin düşürülmesinin ardından emlak fiyatlarında yüzde 60’a varan fiyat artışları yaşandı.


EMLAKÇILARI SUÇLADI

Fiyat artışlarının yaşanmasında emlakçıları suçlayan Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney, " Stokçuluk ve fırsatçılık olayı tamamen ahlaksızlıktır. Şu anda fiyatları yukarı çeken kesinlikle müteahhitler değillerdir. Stokçuluk yapanların büyük çoğunluğu aracılar ve komisyonculardır. Fırsatçılığa karşıyız" dedi.


SİMDER Başkanı Yunus Güney

ZAMI EMLAKÇILAR YAPMAZ
Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, SİMDER Başkanı Yunus Güney’in açıklamasına tepki gösterdi.

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, “İnşaatçılar, müteahitler, gayrimenkul sahipleri ile ortaklaşa alınan kararlar ile gayrimenkul fiyatları belirlenir. Hiç bir emlakçı, gayrimenkul sahibinin bilgisi olmadan kendi iradesiyle fiyatlara zam yapamaz. fırsatçılık yapan kişi ve kurumların ortaya çıkması bizleri derinden üzdü. 'Fırsatçılık ahlaksızlıktır' evet fakat bu ahlaksızlığı emlakçı-komisyoncu-aracı üyelerimiz yapmamış ve yapmayacaktır. Gayrimenkulde yaşanan fiyat artışlarında emlakçı üyelerimizi günah keçisi ilan etmek bizleri derinden üzmüştür." dedi.


SATEM Başkanı Mevlüt Oral