Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ihmaller zinciri

TAKİP ET

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde, 2 ay sürecek soruşturmanın 1 yılda bittiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre yaklaşık 1 yıl önce; hemşire N.B ve hemşire E.A hakkında mobbing iddiasıyla şikayet dilekçesinde bulunuldu. Şikayet dilekçesi üzerine açılan soruşturmada, hastanenin Disiplin Amiri ve Başhekimi olan A.Ş tarafından dilekçe üzerine soruşturma başlattı. Soruşturmacı olarak dönemin Müdür Yardımcısı S.G. görevlendirildi.

Haklarında mobbing iddiası ile soruşturulma açıldığını öğrenen hemşireler, N.B ve E.A, dönemin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ş.A’ya “Biz, daha önce size, serviste yaşanan hastaların bakımsızlıktan ölümüne sebebiyet verecek ihmalkarlıkta bulunan kişilerle alakalı, delilleri ile birlikte bilgilendirmiştik. Bu ihmalkarlıklara neden olan şahıslar, hatalarını örtbas etmek için, yaptığımız uyarıları mobbing uyguladığımız iftirasında bulundular” diyerek, hemşire N.B karşı bir dilekçe vererek korkunç iddialarda bulundu.

Dönemin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ş.A., farklı bir soruşturma açmak yerine verilen dilekçeyi diğer soruşturma dosyasının içerisine koyarak hata yaptığı öne sürüldü.

Soruşturmayı gerçekleştiren S.G., hemşire N.B’nin dilekçesini göz ardı ederek sadece personellerin birbiri ile olan ilişki kaynaklı sorun olarak ele aldığı ve vahim iddiaları görmezden gelerek, görev ihmalinde bulunduğu öne sürüldü.

Soruşturmacı S.G, hemşire N.B’nin dilekçesini gördükten sonra, ara rapor sunarak soruşturmanın genişletilmesini talep etmediği belirtildi.

Yasal süresi 2 ay olan soruşturmayı, 1 yıl gibi uzun bir süre sürdüren S.G, iddialar doğruysa geçen sürede ne kadar hastanın ihmalkarlıklara tabi olduğunun sayısı bilinmiyor.
 

Bir sonraki haber yazı dizisinde, Hemşire N.B'nin hastanede yaşandığı belirtilen sağlık skandalları paylaşacağız.