Samsun'da yol üstü araç parkına yeni sistem geliyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'da parkomat uygulamasında sıkıntı gördük, Çiftlik caddesinde bizim işlettiğimiz alanda problem yok devam edecek'dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Parktek konusunda firmanın belediyemiz ile sözleşmesi bitti. Yaptığımız inceleme neticesinde sistemin optimum olmadığı, işletmesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını gördük” dedi.

BULVARLARDA ARAÇ PARKINA FARKLI SİSTEM GELECEK

Başkan Demir, “bizim başka bir çalışmamız var. Çiftlik caddesinde bizim işlettiğimiz kısım hariç, tamamı uygulamadan kaldırıldı. Akıllı şehir uygulamaları kapsamında 100. Yıl Bulvarı, Atatürk Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Cağaloğlu ve diğer lokal caddelerde çalışmalarımız var. Parklanma konusunda da bununla entegre bir çalışma yapıyoruz. ASELSAN ile yapacağımız çalışma ile belli yerlerdeki parklanmaları düzenleyeceğiz. Ama bugünkü sistemle işletilmeyecek. Parktek makinelerini kaldırıp depoya alıyoruz. Firma çalışanlarını belediye bünyesine alacağımızla ilgili bir ifademiz olmadı. Bu zaten mümkün değil. Bizim şuan personel alımı noktasında ihtiyaç olmadıkça asla alım yapmıyoruz. Firma çalışanlarının mağdur olmaması için istihdam büromuza talimat verdim. Onlara iş bulma noktasında yardımcı olacağız.” dedi

ASELSAN İLE ENTEGRE ÇALIŞACAĞIZ

Şubaşı otoparkını mayıs ayında hizmete alacaklarını kaydeden Başkan Demir, “Tamamen kendimiz işleteceğiz. Çarşamba’daki otopark da mayısa kadar bitme noktasına gelecek. Havza’daki otopark ise bu yıl içinde bitecek. Bunların işletilmesini de ASELSAN ile birlikte entegre sistem üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.