Samsun'da suya yapılan yüzde 25 zamcık

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Zihni Şahin tarafından, 2019 Ocak ayında yapılan yüzde 15 indirimin SASKİ'ye zarar ettirdiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustada Demir, suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 oranında zam için düzenleme yaptık ifadesini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir SASKİ'nin içme suyuna yönelik  aldığı yüzde 25'lik zamma ilişkin  “Ocakta yapılan düzenleme yüzde 15'lik indirim SASKİ’ye 4.5 milyon yük getirdi. Bu onun düzeltmesidir” dedi.

SASKİ’nin suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 oranında yaptığı zammı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kararın Zihni Şahin döneminde yapılan yüzde 15 indirimin düzeltilmesi olduğu ifade etti. Başkan Demir, “Şu anda meclisimizin gündeminde SASKİ’nin su fiyatları ile ilgili yaptığı düzenleme var. Bu düzenleme daha önce geçmişte alınmış olan indirim kararırın SASKİ bütçesine getirdiği çok negatif bir yükün düzenlenmesi şeklindedir” diye konuştu.

“Şu andaki fatura düzenine göre zam diye tabir edilecek bir fiyat farkı söz konusudur” diyen Başkan Demir şöyle devam etti, “SASKİ’nin şu anda görevlerini icra edebilmesi için bu alınması gereken bir karardır. Bu ayarlamadan sonra bile Samsun’daki su fiyatları Türkiye’deki birçok şehirden gerisindedir. Önceki düzenleme doğru bir düzenleme değildi. O düzenlemenin aylık 4.5 milyon liraya yakın SASKİ’ye yük getirmiştir. O kararın düzeltilmesidir” ifadelerini kullandı.