Samsun'da sağlık çalışanından doktora tehdit

TAKİP ET

Samsun'da sağlık çalışanı olduğu öğrenilen C.Y isimli şahıs, Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Saadettin Bayçelebi'yi tehdit etti.

Olay 5 Ağustos günü saat 16:50 civarında Samsun’un İlkadım ilçesi 100. Yıl bulvarında meydana geldi.

Sağlık çalışanı C.Y. ile herhangi bir husumeti olmadığını belirten Doktor Saadettin Bayçelebi, “marketten evime doğru giderken C.Y isimli şahıs önüme çıkarak ‘seninle hesabım bitmedi’ diyerek beni tehdit etti” dedi.

Doktor Bayçelebi, yaşadıklarının karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, sağlık çalışanı C.Y.’den şikayetçi oldu.

Doktor Bayçelebi, başından geçen hadiseyi şu şekilde anlattı;

Fevzi Çakmak Mah. Dr. Mustafa Deniz Aile Sağlığı Merkezi (5501011 A.H.Birim Nolu)’nde Aile Hekimi olarak çalışmaktayım. Yıllık izinli olduğum 05.08.2022 günü saat 16:50 civarı üç arkadaşımla beraber 100.yıl Bulvarı, İlim Yayma Vakfı ve Süleyman Yançotaral Çocuk Yurdunun bulunduğu kavşağa doğru ilerlerken Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde çalışan, daha öncede Sağlık Sen sendika yönetiminde de görev yapmış, akabinde 15 Temmuz darbe teşebbüsü/FETÖ ile ilişkilendirilerek görevden uzaklaştırılan C.Y. isimli kişiyi uzaktan gördüm. Bu kişi ile ilgili hiçbir şekilde herhangi bir husumetim, herhangi bir problemim ve ilişkim olmadı. Daha sonra bu kavşaktan Karadeniz Caddesine doğru, evime gitmek üzere arkadaşlardan ayrıldım. Karadeniz Caddesinde ev ihtiyaçlarını almak için 101 marketine girdim. Orada aradığımı bulamayınca karşısındaki BİM marketine geçmek üzere yolun orta refüjüne doğru harekete başlamıştım ki yine bu C.Y. adlı kişiyi Tarım Kredi Koopartifinin orda gördüm. Ancak onunda orta refüje doğru geldiğini görünce benimle işi yoktur diyerek yine yolumu değiştirmedim, fakat o benim üzerime geldi "seninle olan hesabım bitmedi, sen göreceksin" gibi bir takım söylemlerde bulununca ne hesabıymış bu diye bende ona soru sordum. O da "sana gösterecem gününü" dedi ve sonra üzerime yürüdü, kafa kafaya gelip itiştik. Elinde ki ekmeği yere düştü. Beni tehdit mi ediyorsun diye sorduğum da "hayır etmiyorum" dedi. Ama "Burası benim mahallem sana gününü göstereceğim" tarzında ifadelere devam etti. Bende hemen 155 i aradım. 155 i aradığımı görünce tedirgin olup, bulunduğu yeri terk etmeye başladı. Ben de ona bekle nereye gidiyorsun, benle olan hesabın neyse polis gelince halledersin dedim. Kişi beni arka mahalleye doğru çekmeye çalışınca tekrar polise durumu bildirdim, polis takip etme dedi. Polis gelmedi, beni Gazi Polis Merkezine yönlendirdiler. C.Y.’den şikayetci olduğumu bildirdim.

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Memur olarak çalışan C.Y.’nin, Sağlık teşkilatında bir aile hekimi olarak çalışan beni takip etmesi, yolumu kesmesi, tehdit etmesi, benim bilmediğim husumetinin olduğunu yada organize bir yapının etkisi ve yönlendirmesi ile yapıldığını düşünmekteyim. Bu durum can güvenliği tehlikesi ile karşı karşıya olduğumu ortaya çıkarmaktadır.