Samsun'da Ramazan Pidesi fiyatına yüzde 50 zam

TAKİP ET

Samsun'da ramazan pidesine yüzde 50 zam geldi. 4 liradan satılan 350 gram sade pidenin fiyatı 6 liraya ve 5 liradan satılan 350 gram yumurtalı pidenin fiyatı ise 7,5 liraya çıktı.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler ve Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, ramazan pidesine zam geldiğini duyurdu. Başkanlar, kentte önceki yıl 4 liradan satılan 350 gram sade pidenin bu yıl 6 liradan ve 5 liradan satılan 350 gram yumurtalı pidenin ise 7,5 liradan satılacağını açıkladı.

GÜLER: FIRINCI ZAMMA MECBUR KALDI
Zamla ilgili Gazete Gerçek’ten Tolga BİRGÜCÜ'ne açıklama yapan SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, döviz kuruyla beraber hammaddeye gelen artışların, bu zammı kaçınılmaz kıldığını söyledi. Başkan Güler, “Her gün aşırı gelen zamlar, tüm sektörlerde olduğu gibi fırıncılarda da olumsuz etkilerini sürdürüyor. Bu yıl un, şeker, yumurta, yağ ve yakıt gibi ana giderlere gelen zamlar maalesef yeni bir zammı doğurdu. Halkımız bu zammın keyfi değil, mecbur olduğunu bilmelidir. Kısacası maliyetleri kurtarmayan fırıncılarımız, zam yapmaya mecbur kalmıştır” diye konuştu.

YİĞİT: MALİYETLERİMİZ KURTARMIYOR
Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit ise “Geçtiğimiz yıl kentimizde 4 liradan satılan 350 gram sade pidemizin fiyatını 6 liraya ve 5 liradan sattığımız 350 gram yumurtalı pidemizin fiyatını ise 7,5 liraya çıkarma kararı almış bulunuyoruz. Bugün una, şekere, yağa, yumurtaya, oduna ve yakıtın yanı sıra elektriğe, suya, doğal gaza ve kiralara gelen zamlar bizleri bu duruma getirmiştir. Maliyetlerimiz artık bizi kurtarmamaktadır. Hissettiğimiz zam yüzde 300 oranını bulmuştur. Pideye yüzde 50 oranında yapılan bu zam, gerçek anlamda fedakarlıklarla çalışan fırıncı esnafımıza gerekliydi. Faturalarını, kirasını, ana giderlerini ödemekte zorluk çeken esnafımız da halkımızdan yana ancak fiyatları güncellemek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

EKMEK ZAMMI RAMAZANDAN SONRAYA!
“Samsun’da ekmeğe yapılacak mı?” Sorusunu da yanıtlayan Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Kentimizde şu anlık ekmeğe zam yapılması söz konusu değil. Ramazan ayında ekmeğe zam olmayacak ancak ramazan ayının ardından ekmekle ilgili elbette değerlendirme yapılacak” dedi.

Kaynak: Diyekonustu.com