Samsun'da marketlerden ucuza şeker toplayan emekli dayılar, şekeri toptancıya sattı

TAKİP ET

Samsun'da market ve bakkallardan kilosu 8-9 lira civarında aldıkları şekeri 11 12 liraya toptancılara sattıkları ve toptancıların da 50 kiloluk resmi fiyatı 400tl olan şekeri 800-850 tlye sattıkları görüldü. Yaşlı ve emekli vatandaşların piyasadan şeker toplayarak, 60 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile nakliye ücreti ödemeden şekerleri toptancılara sattığı öğrenildi.

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün il genelinde yaptığı fiyat denetimlerinde bazı parekendeciler ve tedarikçilerin marketlerdeki 5'er kiloluk şekerleri toplatıp daha yüksek fiyattan sattıkları ortaya çıktı.

Ticaret İl Müdürlüğü'nce yapılan denetimlerde bazı tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından 5'er kiloluk toz şekerlerin marketlerden toplatılıp daha yüksek fiyatlardan satıldığına dair tespitler yapılarak, haklarında tutanak tutuldu.

BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

Piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan tedarikçi ve perakende işletmelere ait tutanaklar değerlendirilmek ve gereği yapılmak üzere Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na intikal ettirildi.

NAKLİYE ÜCRETİ YOK

Marketlerden kilosu 8-9 lira civarında topladıkları şekerleri toptancılara 11 liraya satan vatandaşların, özellikle 60 yaş üstü olduğu, otobüs ve tramvaylara ücretsiz binerek nakliye ücreti sorununu da ortadan kaldırdığı belirtildi.

2 MİLYON LİRAYA KADAR PARA CEZASI

6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un Ek-1'inci maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nca 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanıyor.

Samsun Valiliği, haksız fiyat artışları ve stokçuluk ile fiyat etiketlerine yönelik denetimleri sürdüreceğini belirtti.