Samsun'da koronavirüslü cenazeler haberi yalan çıktı

TAKİP ET

Samsun'da bugün kent merkezinde Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait iki farklı cenaze aracında bulunan cenazelerin korona virüsü vakası oldukları ve kente defnedildikleri iddiası, şehrin gündemine oturdu. Diyekonustu.com haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Tolga Birgücü, 'koronavirüsten Samsun'da ölen kişilerin cenezaleri' şeklinde Samsun'da haberi teyit etmeden yayın yapan bazı haber sitelerine ders veren haber servis etti.

Samsun, dün Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne ait iki farklı cenaze aracında bulunan cenazelere ait fotoğraflarla ile çalkalandı. Korona virüsünden ölen vatandaşların taşındığı ve kentteki mezarlıklara gömüldüğü iddiaları kentin gündemine oturdu. İddialar üzerine diyekonustu.com Genel Yayın Yönetmeni Tolga Birgücü'ye açıklama yapan Mezarlık Müdürü Mustafa Demir, gerekli prosedürleri uyguladıklarını belirterek, cenazelerin normal vakalar olduğunu korona virüsü tanısının söz konusu olmadığını belirtti.

İZMİR VE İSTANBUL’DAN GELEN CENAZELER!
Samsun'da yerel basında yer alan iddiaların doğruluğunun olmadığını söyleyen Mezarlıklar Müdürü Mustafa Demir, “Korona virüs nedeniyle Türkiye’nin her kentinde bu tür önlemler alınıyor. Söz konusu fotoğraflar üzerine gerek sosyal medyada gerekse haber yayın organlarında yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Cenaze araçlarımızdan bir tanesinde bulunan iki cenaze, İzmir ve İstanbul’dan gelen vatandaşlarımıza aittir ve bunlarda kesinlikle virüs söz konusu değildir. Havalimanlarımızda bu tür önlemler, genelge gereği alınmaktadır. Yani bir prosedürdür. Kentimize getiren cenazelere de, kentimizden giden cenazelere de aynı prosedür uygulanmaktadır. Durum bundan ibarettir. Biz de önlem amaçlı bu cenazelerimizi Alaçam ve Bafra’daki yakınlarına teslim ederek, mezarlıklarımıza defnedilmelerini sağladık” diye konuştu.

TEST YAPILDI VE DERECİK MEZARLIĞI’NA DEFNEDİLDİ
Derecik Mezarlığı’na önlem alınarak defnedilen vatandaşa ait fotoğrafa ait iddialara açıklık getiren Müdür Mustafa Demir, “Derecik Mezarlığımıza defnettiğimiz vatandaşımız yaşlı ancak korona virüsü tanısı konulmuş değil. Yaşlı vatandaşlarımızın ölümleri durumunda, doktorlarımız test isteyebiliyor. Bu vatandaşımıza da test yapılmıştır. Ancak test sonucu henüz çıkmamıştır. Biz herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasına engel olabilmek adına önlemlerimizi alarak vatandaşımızın defnini gerçekleştirdik. Olumsuz çıkabilir de çıkmayabilir de, bunu yapılan test sonucu öğreneceğiz. Kısacası durum bundan ibarettir. Halkımız kesinlikle paniğe kapılmamalıdır. Herhangi bir problem yoktur. Özellikle bu dönemde, sağduyulu olmamız gerekiyor. Birlikteliğimiz çok önemli. Söz konusu virüs hepimizi tehdit ediyor. Onun için kenetlenmeliyiz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: diyekonustu.com