Samsun'da Elektrikli Scoter'a polis ceza kesti

TAKİP ET

Samsun Atakum'da elektrikli scoter kullanan Semih Parlar isimli kullanıcıya, polis ekipleri tarafından trafik cezası kesildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, özel bir şirket aracılığı ile Samsunluların kullanımına sunduğu elektrikli scoterlar 2 ay önce hizmet vermeye başladı. 
Golf Kulübü ile Körfez arasındaki bisiklet yolunda hizmet veren elektrikli scoterlar, vatandaşların ilgi odağı haline geldi.


TEHLİKELİ HIZLARA ÇIKIYOR
Bin Bin ismi verilen elektrikli scoterlar 35 km hıza kadar ulaşabiliyor. Yüksek hızlara ulaşan elektrikli scoterlar kazalara da davetiye çıkarıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Atakum Adnan Menderes bisiklet yolu üzerinde elektrikli scoter kullanan bir vatandaş, bisiklet kullanan bir vatandaşa çarparak yaralamalı kazaya neden olmuştu.


İKİ KİŞİ BİNMEK YASAK
Elektrikli scotera sadece bir kişinin binmesi gerekirken bazı kullanıcılar iki kişi elektrikli scoterlara binerek tehlike oluşturmaya devam ediyor. İki kişi olarak elektrikli scoterlara binmesinin yasak olması aldırmayan kullanıcılara, polis ekipleri tarafından trafik cezası kesiliyor.


POLİSLER CEZA KESTİ
Atakum Adnan Menderes Bulvarı bisiklet yolunda elektrikli scotera iki kişi binilmesi üzerine, sahil caddesinde devriye atan polis ekipleri tarafından, Semih Parlar isimli kullanıcıya trafik cezası kesildi. Düzenlenen trafik cezası makbuzunda kullanıcıya 314 TL para cezası kesildiği öğrenildi.