Samsun'da Belediyeden Para İsteyen CHPliler Kim?

TAKİP ET

Samsun Atakum Belediyesi'nden para isteyen CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, isteği yerine gelmeyince Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erkan Sağlık'a hakaretler ederek ağıza alınmayacak küfürler ettiği öne sürüldü.

Samsun CHP teşkilatı üyelerinin, 5 gün önce İstanbul’da düzenlenen CHP’nin İstanbul mitingine katılımı için CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Atakum Belediyesi’nden para talebinde bulundu.

CHP MİTİNGİ İÇİN BELEDİYEDEN PARA İSTEDİLER
CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, “Samsunlu CHP’lileri İstanbul’a göndereceğiz” diyerek Atakum Belediyesinden nakit para istedi.

TELKLİF RED EDİLİNCE ÇILGINA DÖNDÜ
Daha önce de Atakum Belediyesi ile ticari ilişki içerisine girmeye çalıştığı iddialarıyla gündeme gelen CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel’in talebine, “240 bin Atakumlu’nun hakkı var, size bu parayı veremem” cevabı veren Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erkan Sağlık’a ağza alınmayacak sözlerle saldırdığı iddia edildi.

ÖZEL KALEM, PARTİ BİNASINA GİTTİ
Edinilen bilgilere göre; Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erkan Sağlık’ın Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde olduğu, CHP Atakum İlçe Başkanlığını binasında bulunan İlçe Başkanı Turgay Özçelik ve o sırada orada olduğu öğrenilen İl Başkanı Fatih Türkel’in yanına olayı anlamak için gittiği öğrenildi.


 
‘SEN KİMSİN LAN, NE İSTİYORSAK VERECEKSİN!’
Erkan Sağlık İlçe binasına gittiğinde, parti yöneticileriyle birlikte orada bulunan İl Başkanı Fatih Türkel, “Sen kimsin lan, babanın parası mı? Ne istiyorsak vereceksin” ifadelerini kullandığı, bu sırada parti binasına komşu olan gençlik merkezinde açılış hazırlığı yapan belediye işçileri, İl Başkanı Fatih Türkel’in bağırışlarını duyarak ilçe binasına geldiği öğrenildi.

İŞÇİLERE TERÖRİST İTHAMI
İşçileri görünce daha da sinirlenen İl Başkanı Türkel, işçilere dönerek “Siz niye geldiniz lan itler, teröristler” diye bağırdığı öne sürüldü. 
Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erkan Sağlık ise Atakum Belediyesi işçilerine yapılan hakaret karşısında Başkan Türkel’e “Onlar it ya da terörist değil, benim çalışma arkadaşlarım, onlar her şey den önce insan” diyerek işçileri korumak istediği ifade edildi.

ATAKUMLULARDAN TEPKİ GELİNCE İLÇE BİNASINA KAÇTI
Başkan Türkel, ağır hakaretlerine şahitlik ederek tepki gösteren Atakumlu vatandaşlara cevap veremeyince çareyi ilçe binasına giderek buldu. 

ATAKUM BELEDİYESİ’NE SİYASİ OPERASYON MU?
Yaşanan gerginliğin ardından CHPli bazı teşkilat üyeleri tarafından Atakum Belediyesi’ne, CHP İl Başkanı Fatih Türkel tarafından siyasi operasyon yapıldığı öne sürüldü.