Samsun'da ayağı kırılan kertenkeleyi hayvan hastanesine tedaviye getirdi

TAKİP ET

Koltuktan düşerek ayağı kırılan kertenkelesinin tedavisi için, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine getiren Kadir Diril, kertenkele tedavisi için hastanenin yetersiz olduğundan dolayı çaresiz şekilde geri göndü.

Samsunlu Kadir Diril internet üzerinden İran Kertenkelesi satın alarak evinde bakmaya başladı.

KOLTUKTAN DÜŞTÜ
Kertenkele koltuk üzerinde yürürken düşerek ayağını kırdı. Yaklaşık dört aydır kertenkeleyi evinde özel bir fanusta baktığını söyleyen Kadir Diril, kertenkelesinin koltuktan düştükten sonra kırılan ayağını sürükleyen yürüdüğünü ve üzerine basamadığını fark edince kırıldığını anladığını söyledi.

OMÜ'YE GETİRDİ
Durumu fark eden Kadir Diril kertenkelesini bir kutuya koyarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdi.

TEDAVİ YAPAMADILAR
Hastanede veteriner hekimler tarafından incelenen kertenkele için yapacak bir şey yok cevabı alan Kadir Diril’in kertenkelesinin kırılan ayağının kendiliğinden iyileşmesini beklemekten başka yapacak bir şeyi kalmadı.

KUYRUĞU YENİDEN ÇIKIYOR, AYAĞI ÇIKACAK MI BİLMİYORUM
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde kertenkelesinin kırık ayağına çare bulunamadığı için üzüldüğünü belirten Diril, “Çaresiz ayağının kendiliğinden iyileşmesini bekleyeceğim. Kertenkelelerin sakatlanan kuyruklarını kendilerinin koparıp attıklarını sonra yeniden kuyruğu çıktığını biliyorum. Kırık ayak için de buna benzer bir gelişmenin yaşanabileceğini ümit ediyorum. Bakalım, bekleyip göreceğiz.” dedi.

ÖZEL FANUSTA BAKIYORUM
Evde kertenkelesinin sessizce hayatını devam ettirdiğini kendisinden başkasını tanımadığını sadece onun eline geldiğini de sözlerine ekleyen Kadir Diril, kertenkelelerin sıcak iklimin hayvanları olduğu için alttan ısıtmalı özel fanusunda yaşadığını ifade etti.