Samsun'da 1 adet domatesin fiyatı 4,5 lira

TAKİP ET

Samsun'da halk pazarlarında fiyatların tansiyonu tavan yaptı. Dar gelirli vatandaş, pazara girmeye çekinir hale gelirken, fiyatlara tepkiler artıyor.

Türkiye her yeni güne başka bir zam haberiyle uyanmaya devam ederken, halk pazarlarının tezgahlarında fiyatlar deyim yerindeyse el yakıyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamları elektrik ve doğalgaz takip ederken tüm bu zamlar üreticiden, nakliyeciye, nakliyeden satıcıya zincirin tüm halkasını etkilemeye devam ediyor. Gıda fiyatlarına yansıyan zamlarla birlikte ise vatandaş karnını zor doyurur duruma geldi. Samsun’un İlkadım ilçesi Karasamsun Mahallesi’nde kurulan halk pazarında, sebze fiyatları dudak uçuklatıyor. Pazara girmeye çekinen vatandaş fiyatlara isyan ederken, esnaf da işlerin düşüklüğünden yakınıyor.

DOMATESİN TANESİ 4.5 LİRA
Fiyatlara veryansın eden Samsunlular, “Her hafta fiyatlar daha da artıyor. Kilo işi alışverişi yarım kiloya düşürmüştük, şimdi ise tane işi almak zorunda kalıyoruz. Bir tane iri domates tartıya koyuyoruz fiyatı 4.5 lirayı buluyor. Yazık bu vatandaşa. Nereye kadar gidecek böyle?” diye konuştu. Öte yandan pazar esnafı ise pazardaki alışveriş durgunluğundan şikayet ediyor.

FİYATLAR CEP YAKIYOR
Tezgahta güncel sebze fiyatları şöyle: salatalık 15 lira, domates 22 lira, kabak 15 lira, biber 30 lira, patlıcan 30 lira, patates 7,5 lira, soğan 5 lira, marul tane 15 lira, lahana 10 lira, ıspanak 12,5 lira, pırasa 6 lira, havuç 5 lira, brokoli 10 lira, karnabahar 5 lira.

Kaynak: Gazete Gerçek