Samsun Çarşamba BES bilirkişi heyetinde tartışmalı durum

TAKİP ET

Samsun'da Çarşamba Ovası üzerinde Oltan ve Köleoğlu Enerji A.Ş. adlı şirketi tarafından kurulan Biyokütle enerji santrali için görevlendirilen ve 5 tane Prof. Ünvanlı bilirkişilerden oluşan ilk bilirkişi heyetinden alınan ortak raporda santralin 'ÇED Gerekli Değildir' kararı için uygun görüş bildirilmişti.

İtirazlar üzerine yeniden görevlendirilen ve tamamının karma öğretim üyelerinden (Dr. Öğr. Üyesi, Doç. Dr. ve Prof. Dr.) oluşan 7 kişilik uzman bilirkişi heyetinden ÇED için 2’sinin olumlu, 4’ünün olumsuz ve 1’inin ise imzasız ve tam olmayan raporun sisteme yüklendiği bilgisine ulaşıldı. Heyet olarak görevlendirilen ve akademisyen ünvanlı bu bilim adamlarının neden ortak görüş sunamayarak ayrı ayrı rapor verdikleri bilinmezken ortaya skandal bir iddia atıldı. Olumsuz olarak görüş raporunu mahkemeye sunan Çevre Mühendisi olan Doç. Dr. Andaç AKDEMİR’in raporunu sunduktan sonra üniversite koridorlarında “Firmaya Haddini Bildirdik, Günlerini Onlara Gösterdik” şeklinde gülerek ve bağırarak konuştuğu iddia edildi.

BU SKANDAL İLK DEĞİL

Dava sürecinde de benzer bir haberle firma yine gündemden düşmemiş ve çok konuşulmuştu. “www.gazetegercek.com.tr” tarafından 22 Aralık 2020 tarihinde internette sunulan haberde “Anlaşamayan Heyet Bir Ay Ek Süre İstedi Bilgisine Ulaşıldı” demişti. Sürekli gündeme gelen ve diğer davaları devam eden firmanın ne yapacağı merak konusu olurken herkes mahkemelerden çıkacak olan kararları merakla beklemektedir.