Samsun Büyükşehir'de ki 12 Milyon liralık yolsuzluk hakkında Mustafa Demir ilk defa açıklama yaptı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı B.K, 12 Milyon lira civarında rüşvet ve yolsuzluk olayına karıştığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yolsuzluk olayının üzerinden haftalar geçtikten sonra ilk defa açıklama yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mecliste yaptığı konuşmada 1 milyon 350 bin insanın hakkının ve hukukunun suistimale uğramasına meydan vermediklerini dile getirerek, “Etik ve ahlaki olmayan hiçbir şeye fırsat vermeyiz. Gereği neyse de yaparız” dedi.


HAKSIZLIĞA, HUKUKSUZLUĞA, SUİSTİMALE ASLA MEYDAN VERMEDİK
Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 1 milyon 350 bin insanın hakkının ve hukukunun suistimale uğramasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Belediyemizde bir mesai arkadaşımızla ilgili bize gelen duyumlar neticesinde Cumhuriyet Savcılığına müracaatla ilgili bir süreç yaşandı. Teknik takiple suçüstü olayıyla birlikte şuanda soruşturma devam ediyor. Bununla ilgili bizlik bir durum olmadığı için ilave bir açıklamayı uygun bulmuyorum. Özellikle bir kısım yerel basında bu olayı mecrasından çıkarıp farklı yöne doğru çekme gayretinde olduklarını gördük. Şunu ifade etmek istiyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 350 bin insanımız adına haksızlığa, hukuksuzluğa, suistimale asla meydan vermedik ve vermeyeceğiz. Bir kısım arkadaşların algı yapmaya yönelik çabalarını da görüyoruz. Bizim tutumumuz bellidir ve asla işe yaramaz. Elhamdülillah, Büyükşehir Belediyesi Türkiye’ye, yerel yönetimlere örnek olacak yeni nesil belediyecilikle, şeffaf, etkin, vizyoner ve her alanda pandemi sürecine ve mali portresine rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz. Etik ve ahlaki olmayan hiçbir şeye fırsat vermeyiz. Gereği neyse de yaparız. Bizim talimatımızla teftiş kurulu da belediye hesaplarında soruşturmasını yürütüyor. Dava açıldığında detaylarını hep birlikte öğreneceğiz” dedi.


BU HAKKI KENDİNDE KİM GÖRÜR
Şehit yakınlarının ücretsiz mezar yeri verilmesiyle ilgili konuya da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir şunları söyledi:
“Buna bir kısım siyasilerimizde yayın yaparak takıldı. Merak ediyorum. Hangi birimiz başka biri hakkında şehitlerimize ve ailelerine daha az saygıda bulunduğu yargısında bulunabilir. Bu hakkı kendinde kim görür. Sanki Samsun’da belediye, şehitlerimize ve yakınlarına saygıda kusur etmiş gibi yargı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu şehrimizin imajı adına hoş bir şey değil. Geçmişte SASKİ’ de de yaşadık. Logo çalışması yapılırken belediyenin ambleminden Atatürk portresi kaldırılıyor. Yok böyle bir şey. Bu şehir hepimizin. Samsun’da tarihi bir dönem yaşıyoruz. Daha iyi hizmet için birbirimize önerilerimiz olabilir.”