Samsun Büyükşehir Belediyesi, Berna Laçin'e kucak açtı

TAKİP ET

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem tüm Türkiye'yi kenetlerken, kendilerini muhalefet diye adlandıran iç düşmanlar yine iş başındaydı. Elazığ depremi ile ilgili paylaşımlarda bulunan sözde oyuncu Berna Laçin, Twitter'dan, 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem üzerinde provakosyana imza atarak prim yapmaya çalıştı. Paylaşımları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Depremin üzerinden 25 gün geçmesinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi, Berna Laçin'in Samsun'da gerçekleştireceği 'Hayal Satıcısı' isimli oyunu için yer tahsisi yapıldığı öğrenildi.

Elazığ’da yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile vatandaşları tepkisini üzerine çeken ve hakkında soruşturma açılan Berna Laçin’e Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsis ettiği ortaya çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Elazığ depremi ve Kızılay hakkında yaptığı paylaşım ile vatandaşların tepkilerini üzerine çeken Berna Laçin’e salon tahsis ederek vatandaşın tepkisini görmezden geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi 9 Mart’ta “Hayal Satıcısı” oyunu için Berna Laçin’e tahsis edildi. Büyükşehir Belediyesinin sanatçıya sponsor olup olmadığı yönünde henüz bir açıklama yapılmazken salonun vatandaşların tepki gösterdiği ve hakkında paylaşımları nedeniyle soruşturma açılan Berna Laçin’e tahsis edilmesi şaşkınlık ile karşılandı.

NE OLMUŞTU?
Berna Laçin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarında Elazığ’da meydana gelen depremin ilk olarak 6.8 ardından 6.5 büyüklüğünde olduğu açıklaması yapılmasının ardından “Hop güncelleme 6.5… Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi filan depremden dolayı muafiyet alıyor” paylaşımında bulunmuştu. Laçin, Kızılay’ın bağış çağrısında bulunmasıyla ilgili de “Biz her şeyimizi verelim o ayrı, ama neden hala deprem anı ilk akla gelen para toplamak ? Onca toplanan deprem vergisine ne oldu?” demişti. Laçin’in bu açıklamaları Ak parti kurmayları tarafından tepki ile karşılanmış ve bu paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma açılmıştı.


Kaynak: Medya Samsun