Samsun Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç kimdir?

TAKİP ET

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2019 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'nde 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz'un yerine Mehmet Sabri Kılıç atandı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç kimdir?

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2019 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi’ni yayımlandı. Kararnamede 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Yeni kararnamede 5 bölge adliye mahkemesi ile 20 ilin başsavcısı değişti.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Başsavcı Ahmet Yavuz’un yerine de Mehmet Sabri Kılıç atandı.

Kılıç, daha önce Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu.

Mehmet Sabri Kılıç kimdir?

Mersin'in Tarsus ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2019 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile birlikte Samsun'a atandı. 

Kılıç, 2016 yılında çıkarılan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) adli ve idari yargı ana kararnamesi ile Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı.