Samsun Ayvacık İlçe Halk Kütüphanesi hizmete açıldı

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tamirat ve donanımı yapılarak hizmete açılan kütüphane, ilçenin de ilk kütüphanesi oldu. EÜAŞ yerleşkesi içerisinde yer alan toplam 350 m²'lik müstakil taşınmaz bedelsiz olarak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne tahsis edilerek ilçenin önemli bir eksiği giderilmiş oldu.

Açılış törenin de konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İPEKDAL “ Bir ilçemizi daha kitapların sihirli dünyası ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayvacık İlçe Halk Kütüphanemizin de hizmete girmesiyle Samsun’umuz bir kütüphaneye daha kavuşmuş oldu. Önümüzdeki günlerde yeni kütüphane açılışlarının devam edeceği müjdesini veren Adnan İPEKDAL Ayvacık İlçe Halk Kütüphanemizde 4120 adet kitabın ve 4 adet okuyucu bilgisayarının bulunduğunu ifade etti. Kütüphanemiz yetişkinler, ilk-orta okul öğrencileri ve okul öncesi öğrencileri için özel dizayn edilmiş üç bölümden oluşmaktadır. 350 metrekarelik bir alanda Ayvacıklı evlatlarımızı ve vatandaşlarımızı nezih bir ortamda kitap okumaya davet ediyoruz. Kütüphanenin yapım aşamasında emeği olan önceki dönem Kaymakamlarımız; Mehmet Zahid UZUN, Orhan AYAZ, Kübra BAKA, Furkan Taha TÜRKMENOĞLU’na, şu anki Kaymakamımız Muhammed Raşit AKTAY’a, EÜAŞ Ayvacık İşletme Müdürü Soner ARSLAN’a, Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Ayhan ARSLANBAY’a, öğretmenlerimiz Aynur ÖZDAL, Birten YILDIZ ve Burak YILDIZ’a teşekkür ederim. “ dedi.

Samsun Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif DAĞLI ise yaptığı konuşmada; İlçemizde kütüphane kültürünün oluşması için her öğrencinin mutlaka kütüphaneye gelmesi gerekmektedir. Okullarımızın bu yönde hareket edecek. Kütüphane okumanın yanında kültürel faaliyetlerin de odağında olmalıdır. Okumak, geleceğimizin teminatı gençlerimiz için günlük aktivitelerinin bir parçası halini almalıdır. İlimizde kitaba olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bunda çağın gerektirdiği donanımsal özelliklere sahip kütüphanelerin faal bir biçimde çalışmalarının rolü büyüktür. Kütüphaneleri şehrin cazibe merkezleri haline getirmenin gayretinde olmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Konuşmalar sonrasında kütüphaneyi gezen Vali Dağlı ve protokol üyeleri, Ayvacıklı yazarlarımız Fatma ALTUNTAŞ, Mehmet ÇAKIR ve Kaşif YAZICI’yla ve öğrencilerle sohbet ettiler. Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçıları tarafından katılımcılara müzik dinletisi sunulmuştur.