Samsun Adli Tıp Kurumu binası için yer tesisi yapıldı

TAKİP ET

Samsun'da uzun zamandır gündemde olan ve yer tahsis yapılmasına rağmen, pandemi nedeniyle duraksama dönemine giren Adli Tıp Kurumu Bölge Grup Başkanlığı projesinde ara formül bulundu ve Samsun'un talebi bina inşaatı tamamlanmadan, geçici bina tahsisi ile Nisan ayında hayata geçiyor.

Samsunluların sosyal medya üzerinden sürekli gündeme getirdiği ve adli vakaların Trabzon’a götürülmesi sıkıntısının, cenaze yakınları için oluşturduğu çileye son veren karar, Samsun AK Parti Milletvekillerinin Adli Tıp Grup Başkanlığı için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları yoğun görüşmeler sonrası geçtiğimiz haftasonu verildi. 

BİNA TAHSİSİ YAPILDI 

Adli Tıp Kurumu'nun tüm yönetici kadro ve personel atamaları hızla yapılırken, geçici bir hizmet binasında faaliyete başlaması için Adli Tıp Kurum Başkanı Hızır Aslıyüksek Samsun'a geldi.  Şu an için yeri açıklanmayan bina tahsis edildi ve ekipman kurulumu da başladı. 

SAMSUN'A BÖLGE MERKEZİ BAFRA VE ÇARŞAMBA'YA ŞUBE

Adli Tıp Grup Başkanlığı için, İlkadım ilçesinde Eğitim Araştırma Hastanesi’nin üst bölgesinde Kuşçulu Mahallesi'nde 10 bin 265 metrekare kapalı alana sahip olacak kalıcı binanın yapımı için proje çalışması bir taraftan yürütülürken, Nisan ayında açılacak olan Adli Tıp Kurumu Samsun Bölge Grup Başkanlığı da faaliyetine başlayacak. Başhekim ve uzman personel atamaları da gerçekleştiren Adli Tıp Kurumu'nun Çarşamba ve Bafra İlçeleri'nde de şube müdürlükleri oluşturulacak. 

SAMSUN MERKEZ OLACAK 

Samsun Bölge Adli Tıp, Amasya, Tokat, Samsun ve diğer bölgelerde yoğunluk olması halinde Ordu ile Çorum'a da hizmet verecek.  Adli Tıp Grup Başkanlığı faaliyete geçtiğinde sadece Samsun'a değil, çevre şehirlere de hizmet vereceğinden, Bölge Adliye Mahkemesi ile birlikte adli bakımdan da Samsun merkez bir şehir konumuna yükselecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALADI 

Adli Tıp Kurumu için Samsunluların 2020 ve 2021 yıllarında yoğun talepleri olmuştu. Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, o dönem yaptığı açıklamada, "Eksikliğini gördük, tüm vekil arkadaşlarımızla bu konu üzerinde çalışıyoruz. 2022 yılında inşaatına başlanması planlanıyor" demişti. Ancak Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, konuya daha önceki  Adalet Bakanlığı döneminde de hakim olan Bekir Bozdağ'a ilettiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oluruyla 'Adli Tıp Kurumu'nun Samsun'a getirilmesini 'ara formül olan bina tahsisi ile' öne çektiler. 

ARTIK CENAZELER TRABZON'A GİTMEYECEK

Samsun Adli Tıp Bölge Grup Başkanlığı Nisan ayında faaliyete geçiyor.Sürpriz karar Samsun milletvekillerinin Bakan Bozdağ'a durumu anlatmasıyla çıktı. Samsun'dan artık cenazeler Trabzon'a gitmeyecek. Amasya, Tokat bölgelerinin de Adli Tıp merkezi Samsun oldu. Tahsis edilen bina ‘önümüzdeki günlerde açıklanacak’.  Vekiller bastırdı Adli Tıp'ı getirdi Samsun Milletvekilleri daha önceden konuyu bilen Bekir Bozdağ yeniden Adalet Bakanı olunca, konuyu tekrar masaya getirdi. Bozdağ 'tamam' dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'olur' verdi.   Adli Tıp Kurumu Başkanı Samsun'a geldi.

Haber Kaynak: N. Alper CABBAR / HHALK