Samsun 19 Mayıs ilçesi yeni devlet hastanesi dökülüyor

TAKİP ET

Samsun 19 Mayıs ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Yeni Devlet Hastanesi, daha açılışı yapılmadan dökülmeye başladı.

Samsun 19 Mayıs ilçesine 40 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin temeli 30 Ekim 2019 tarihinde atılmıştı.

2020 YILINDA BİTECEKTİ
Temel atma töreninde, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, yeni hastanenin 2020 yılında açılacağını belirtmişti.

HASTANE DÖKÜLÜYOR
Hastanenin belirtilen sürede tamamlanmadığı ve hastane inşaatının sıva, beton duvarları dökülürken, kapı ve pencerelerinin kırıldığı görüldü.

19 Mayıs ilçesinde hastane inşaatını gezen gazeteci İbrahim Akkuş, hastane inşaatının duvarlarının şimdiden döküldüğünü belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI KENDİ REKLAMI PEŞİNDE
Akkuş, hastane inşaatının planlanan sürede açılmadığını belirtirken, “Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçeye hizmet gelirken basına boy boy fotoğraflarını göndererek hizmet ettiğini gösteriyor ama hastanenin dökülen duvarları ve yıkık kapıları hakkında hiçbir işlem yapmıyor. Osman Başkan, kendi reklamını yapmanın peşinde, gelip burada ki rezaleti görmeli” dedi.

GÖREVLERİNİ YAPMIYORLAR
Akkuş açıklamasının devamında, “Sağlık Bakanlığı himayesinde inşaatı yapılan hastane kaderine terkedilmiş durumda. Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, neden burası ile ilgilenmiyor? Neden görevlerini yapmıyorlar?” ifadesinde bulundu.

SAMSUN VALİSİ’NE SESLENDİ
Gazeteci İbrahim Akkuş, ilçeye hizmet olarak sunulacak olan yeni devlet hastanesinin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, Samsun Valisi Zülkif Dağlı’dan yardım istedi.